IZŠTEKANI HAIKU GARDEN

Ljubljančani HAUKU GARDEN, prvokategorniki slovenskega šugejza, se pol leta po izidu težko pričakovanega dolgometražnega prvenca “Where If Not Now” lotevajo novega velikega izziva. V oddaji IZŠTEKANI bodo zakoračili po hudo razširjenem glasbenem polju.

Svoj spevni rockovski hrup bodo nadgradili z različnimi akustičnimi in elektronskimi glasbili, od ritem mašine do dvanajststrunske kitare, od harmonike do godalnega kvinteta! Izštekavanje, ki ga ne smete zamuditi. Spremljajte ga v torek 21. maja 2019 ob 22.25 na frekvencah Vala 202 ali v spletnem video prenosu.

Sedanja zasedba Haiku Garden sega v leto 2014. Trije sošolci na študiju muzikologije, ki so že lep čas drgnili po instrumentih in iskali svoj izraz, so dobili četrtega pajdaša. Kmalu so našli svoj zapacan, glasno-speven, sladko-grenak zvok, si nadeli novo ime, ki ga po njihovem izvrstno opiše, in hrupna kepa se je začela valiti. Leta 2015 so jih povabili na Klubski maraton Radia Študent, leta 2016 so objavili odmeven EP “Waver”, leta 2017 nastopili na MENTu, leto 2018 sklenili s prvim pravim albumom “Where If Not Now” in letos znova zatresli MENT.

V vsem tem času so okusili tudi veliko tujine, ki jim je lani v Španiji pokazala nelep obraz, ukradli so jim namreč večino opreme. A ta kriza se je kot ponavadi obrnila v novo priložnost in Haiku Garden nadaljujejo z osveženim zagonom.

Kot tisti, ki veljajo za prve, ki na Slovenskem igrajo hrupni rokovski žanr, imenova šugejz (oziroma shoegaze, po pogledih strunarjev, uprtih v tla h kitarskim efektom). Pa so res prvi? Kako so sploh našli in razvili svoj zvok? Kakšna je izkušnja snemanja s producentom Vitjo Balžalorskim? O tem in še marsičem bo tekla beseda z voditeljem Izštekanih Juretom Longyko.

Predvsem pa bodo Haiku Garden v oddaji zaigrali. Na zares izštekan način. Ali bolje rečeno “preštekan”. Na seznamu instrumentov, ki jih bodo Luka, Klemen, Matevž in Anže obvladovali tudi s pomočjo gostov, so ritem mašine, sintetizatorji, harmonika, trobenta, dve violini, viola, violončelo, kontrabas, dvanajstrunska akustična kitara, sitar, klavir, vokoder… Poslastica!

Če vas premami, se lahko 25. maja postavite tudi pod oder Rdeče ostrige v Škofji loki, kjer bodo nastopili ob All Strings Detached.

Več novic