IZŠTEKANI HAIKU GARDEN

Ljubljan─Źani HAUKU GARDEN, prvokategorniki slovenskega ┼íugejza, se pol leta po izidu te┼żko pri─Źakovanega dolgometra┼żnega prvenca ÔÇťWhere If Not NowÔÇŁ lotevajo novega velikega izziva. V oddaji IZ┼áTEKANI bodo zakora─Źili po hudo raz┼íirjenem glasbenem polju.

Svoj spevni rockovski hrup bodo nadgradili z razli─Źnimi akusti─Źnimi in elektronskimi glasbili, od ritem ma┼íine do dvanajststrunske kitare, od harmonike do godalnega kvinteta! Iz┼ítekavanje, ki ga ne smete zamuditi. Spremljajte ga v torek 21. maja 2019 ob 22.25 na frekvencah Vala 202 ali v spletnem video prenosu.

Sedanja zasedba Haiku Garden sega v leto 2014. Trije so┼íolci na ┼ítudiju muzikologije, ki so ┼że lep ─Źas drgnili po instrumentih in iskali svoj izraz, so dobili ─Źetrtega pajda┼ía. Kmalu so na┼íli svoj zapacan, glasno-speven, sladko-grenak zvok, si nadeli novo ime, ki ga po njihovem izvrstno opi┼íe, in hrupna kepa se je za─Źela valiti. Leta 2015 so jih povabili na Klubski maraton Radia ┼átudent, leta 2016 so objavili odmeven EP ÔÇťWaverÔÇŁ, leta 2017 nastopili na MENTu, leto 2018 sklenili s prvim pravim albumom ÔÇťWhere If Not NowÔÇŁ in letos znova zatresli MENT.

V vsem tem ─Źasu so okusili tudi veliko tujine, ki jim je lani v ┼ápaniji pokazala nelep obraz, ukradli so jim namre─Ź ve─Źino opreme. A ta kriza se je kot ponavadi obrnila v novo prilo┼żnost in Haiku Garden nadaljujejo z osve┼żenim zagonom.

Kot tisti, ki veljajo za prve, ki na Slovenskem igrajo hrupni rokovski ┼żanr, imenova ┼íugejz (oziroma shoegaze, po pogledih strunarjev, uprtih v tla h kitarskim efektom). Pa so res prvi? Kako so sploh na┼íli in razvili svoj zvok? Kak┼ína je izku┼ínja snemanja s producentom Vitjo Bal┼żalorskim? O tem in ┼íe marsi─Źem bo tekla beseda z voditeljem Iz┼ítekanih Juretom Longyko.

Predvsem pa bodo Haiku Garden v oddaji zaigrali. Na zares iz┼ítekan na─Źin. Ali bolje re─Źeno ÔÇťpre┼ítekanÔÇŁ. Na seznamu instrumentov, ki jih bodo Luka, Klemen, Matev┼ż in An┼że obvladovali tudi s pomo─Źjo gostov, so ritem ma┼íine, sintetizatorji, harmonika, trobenta, dve violini, viola, violon─Źelo, kontrabas, dvanajstrunska akusti─Źna kitara, sitar, klavir, vokoderÔÇŽ Poslastica!

─îe vas premami, se lahko 25. maja postavite tudi pod oder Rde─Źe ostrige v ┼ákofji loki, kjer bodo nastopili ob All Strings Detached.

You may also like