Izštekani Elvis Jackson

Letošnje izštekano leto se bo v zgodovino vpisalo kot leto obletnic. V času, ko oddaja praznuje četrt stoletja, se v njej vrstijo podobno okrogli jubileji nekaterih najvidnejših izvajalcev. Naslednji v nizu bodo ajdovski skapankerji ELVIS JACKSON, ki te dni obeležujejo dvajsetletnico. Svojega prvega izštekavanja se bodo lotili zelo pravoverno, povsem akustično, izpolnili pa si bodo tudi dolgoletno željo igrati s trobili in pihali. V neposrednem radijskem in spletnem video prenosu v torek 13. novembra 2018 ob 22.25 na Valu 202.

V dveh desetletjih so vodilni slovenski skapankerji iz Ajdovščine Elvis Jackson odigrali krepko prek 1000 koncertov. Obredli so vso celino in nastopili na največjih srednjeevropskih glasbenih festivalih ob bok najodmevnejšim imenom v žanrih, ki jih v svoji glasbi združujejo. Njihova diskografija šteje šest albumov. Število rol wc papirja in napihljivih plažnih pripomočkov, ki so jih potrošili na s posebno folkloro nabitih nastopih, pa ostaja skrbno varovana skrivnost.

“Bilo je kot vlak, na katerega smo stopili in nismo šli nikoli več dol,” pripovedujejo. “Prvi nastop smo imeli na pustno soboto leta 1998 v ilirskobistriškem MKNŽju. Po dveh vajah smo odigrali 45 minut repertoarja, pri katerem je bilo najboljše to, da ni moglo iti nič narobe.” Kako je to mogoče, bomo izvedeli v govornem delu tokratnih Izštekanih. V glasbenem pa nas čaka več kot pravoverno izštekavanje, vse posebej izbrane skladbe bodo Elvisi odigrali povsem akustično. “Izštekanim smo se izogibali dvajset let. In evo, zdaj smo tukaj. Če že to počnemo, si bomo naredili žur in si izpolnili dolgoletno željo nastopiti s pihali in trobili.” Kljub akustiki in številnim milejšim tonom bo pokalo!

Sicer pa so Elvis Jackson v zadnjih mesecih nadvse delavni. Nedavno so napisali in izvedli skupno skladbo s Heleno Blagne (!). Pravkar je izšel nov singel “Can’t Get Enough”. 28. novembra 2018 pa bo v ljubljanski Cvetličarni veliki koncert ob dvajsetletnici z gosti, razdeljen na električni in akustični del.

www.val202.si/izstekani

Več novic