Izštekani Elvis Jackson

Leto┼ínje iz┼ítekano leto se bo v zgodovino vpisalo kot leto obletnic. V ─Źasu, ko oddaja praznuje ─Źetrt stoletja, se v njej vrstijo podobno okrogli jubileji nekaterih najvidnej┼íih izvajalcev. Naslednji v nizu bodo ajdovski skapankerji ELVIS JACKSON, ki te dni obele┼żujejo dvajsetletnico. Svojega prvega iz┼ítekavanja se bodo lotili zelo pravoverno, povsem akusti─Źno, izpolnili pa si bodo tudi dolgoletno ┼żeljo igrati s trobili in pihali. V neposrednem radijskem in spletnem video prenosu v torek 13. novembra 2018 ob 22.25 na Valu 202.

V dveh desetletjih so vodilni slovenski skapankerji iz Ajdov┼í─Źine Elvis Jackson odigrali krepko prek 1000 koncertov. Obredli so vso celino in nastopili na najve─Źjih srednjeevropskih glasbenih festivalih ob bok najodmevnej┼íim imenom v ┼żanrih, ki jih v svoji glasbi zdru┼żujejo. Njihova diskografija ┼íteje ┼íest albumov. ┼átevilo rol wc papirja in napihljivih pla┼żnih pripomo─Źkov, ki so jih potro┼íili na s posebno folkloro nabitih nastopih, pa ostaja skrbno varovana skrivnost.

“Bilo je kot vlak, na katerega smo stopili in nismo ┼íli nikoli ve─Ź dol,” pripovedujejo. ÔÇťPrvi nastop smo imeli na pustno soboto leta 1998 v ilirskobistri┼íkem MKN┼Żju. Po dveh vajah smo odigrali 45 minut repertoarja, pri katerem je bilo najbolj┼íe to, da ni moglo iti ni─Ź narobe.” Kako je to mogo─Źe, bomo izvedeli v govornem delu tokratnih Iz┼ítekanih. V glasbenem pa nas ─Źaka ve─Ź kot pravoverno iz┼ítekavanje, vse posebej izbrane skladbe bodo Elvisi odigrali povsem akusti─Źno. ÔÇťIz┼ítekanim smo se izogibali dvajset let. In evo, zdaj smo tukaj. ─îe ┼że to po─Źnemo, si bomo naredili ┼żur in si izpolnili dolgoletno ┼żeljo nastopiti s pihali in trobili.ÔÇŁ Kljub akustiki in ┼ítevilnim milej┼íim tonom bo pokalo!

Sicer pa so Elvis Jackson v zadnjih mesecih nadvse delavni. Nedavno so napisali in izvedli skupno skladbo s Heleno Blagne (!). Pravkar je iz┼íel nov singel ÔÇťCanÔÇÖt Get EnoughÔÇŁ. 28. novembra 2018 pa bo v ljubljanski Cvetli─Źarni veliki koncert ob dvajsetletnici z gosti, razdeljen na elektri─Źni in akusti─Źni del.

You may also like