IZŠTEKANI DREVORED

Legendarna novomeška rokovska skupina DREVORED s prekinitvami deluje že cela štiri desetletja. Obletnico bodo fantje obeležili tudi z nastopom v Izštekanih. Z akustičnimi kitarami v rokah se bodo podali v nove zvočne svetove. Pri izvedbi ducata prearanžiranih skladb iz različnih obdobij se jim bodo pridružili tudi gostje. Ne prezrite obveznega poglavja iz zgodovine novomeškega rocka – v neposrednem radijskem in spletnem video prenosu v torek 22. januarja 2019 ob 22.25 na Valu 202.

Leta 1979 se je skupina novomeških gimnazijcev združila v skupini Drevored. Navdušeni nad rokenrolom in njegovim uporniškim duhom so zakoračili v osemdeseta. Nastopili so na Novem rocku, posneli nekaj skladb ter nizali uspehe na koncertih tudi v širši regiji. V prvem desetletju so se v bendu zvrstili številni pomembni akterji novomeškega rocka. A še preden so uspeli izdati ploščo, so leta 1988 odigrali zadnji koncert…

No, ne čisto zadnjega. Preteklo je veliko vode, ekipa je znova zbrala moči in leta 2009 je luč sveta ugledal prvenec “Dekade”. Kot nekakšna rekapitulacija in nov začetek, s starimi in novimi skladbami. Pred dvema letoma je sledila plošča “Na zahod”, posvečena vsem, ki so se in se še izseljujejo v iskanju boljšega življenja. In danes, po štirih desetletjih, je Drevored močan, lepo raščen, jasno zveneč ter pripravljen na nove izzive. Razrasel se je vse do oddaje Izštekani, za katero se bo kvartet v sestavi Dušan Prosinečki (glas, kitara), Primož Hudoklin (kitara), Andrej Zupančič (bas) in Alen Tibljaš (bobni) okrepil tudi z gosti, z njimi bodo Marijan Dović (violina), Matija Slak (klavir) ter Ženska in Moška vokalna skupina Lipa iz Litije.

• 19. februarja 2019 bodo Izštekani prvič gostili legendo slovenskega kantavtorstva ANDREJA ŠIFRERJA. Ob štiridesetletnici prvega albuma “Moj žulj” Andrej pripravlja njegovo ponovno izdajo. Na njej bodo tudi nove verzije pesmi, ki so jih prispevali številni gostje, kot so Hamo, Dan D, Društvo mrtvih pesnikov, Manouche, Domen Don Holc in drugi. Pridružili se mu bodo tudi v Izštekanih ter na velikem koncertu v Cankarjevem domu 19. marca.

• 12. marca 2019 se bodo izštekali prvi izmed gostov Izštekanih 25, ki še niso izvedli samostojnega celovečernega nastopa v oddaji – PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA. S tem, kar so pripravili za Izštekanih 25, so nam vzbudili silovite skomine in oddajo komaj čakamo!

• 9. aprila 2019 jim bo sledila zasedba BORDO, ki po nastopu na Izštekanih 25 in hkratni izdaji prvenca “Medzvezdje” ne počiva – za celovečerni izštekani nastop pripravlja tudi nove skladbe!

• 14. maja 2019 pa bodo svoje težko pričakovano izštekavanje izvedli prvokategorniki slovenskega šugejza HAIKU GARDEN, ki so oktobra objavili odlično drugo ploščo “Where If Not Now”. Poslastica!

Več novic