IZŠTEKANI DREVORED

Legendarna novome┼íka rokovska skupina DREVORED s prekinitvami deluje ┼że cela ┼ítiri desetletja. Obletnico bodo fantje obele┼żili tudi z nastopom v Iz┼ítekanih. Z akusti─Źnimi kitarami v rokah se bodo podali v nove zvo─Źne svetove. Pri izvedbi ducata prearan┼żiranih skladb iz razli─Źnih obdobij se jim bodo pridru┼żili tudi gostje. Ne prezrite obveznega poglavja iz zgodovine novome┼íkega rocka – v neposrednem radijskem in spletnem video prenosu v torek 22. januarja 2019 ob 22.25 na Valu 202.

Leta 1979 se je skupina novome┼íkih gimnazijcev zdru┼żila v skupini Drevored. Navdu┼íeni nad rokenrolom in njegovim uporni┼íkim duhom so zakora─Źili v osemdeseta. Nastopili so na Novem rocku, posneli nekaj skladb ter nizali uspehe na koncertih tudi v ┼íir┼íi regiji. V prvem desetletju so se v bendu zvrstili ┼ítevilni pomembni akterji novome┼íkega rocka. A ┼íe preden so uspeli izdati plo┼í─Źo, so leta 1988 odigrali zadnji koncertÔÇŽ

No, ne ─Źisto zadnjega. Preteklo je veliko vode, ekipa je znova zbrala mo─Źi in leta 2009 je lu─Ź sveta ugledal prvenec ÔÇťDekadeÔÇŁ. Kot nekak┼ína rekapitulacija in nov za─Źetek, s starimi in novimi skladbami. Pred dvema letoma je sledila plo┼í─Źa ÔÇťNa zahodÔÇŁ, posve─Źena vsem, ki so se in se ┼íe izseljujejo v iskanju bolj┼íega ┼żivljenja. In danes, po ┼ítirih desetletjih, je Drevored mo─Źan, lepo ra┼í─Źen, jasno zvene─Ź ter pripravljen na nove izzive. Razrasel se je vse do oddaje Iz┼ítekani, za katero se bo kvartet v sestavi Du┼ían Prosine─Źki (glas, kitara), Primo┼ż Hudoklin (kitara), Andrej Zupan─Źi─Ź (bas) in Alen Tiblja┼í (bobni) okrepil tudi z gosti, z njimi bodo Marijan Dovi─ç (violina), Matija Slak (klavir) ter ┼Żenska in Mo┼íka vokalna skupina Lipa iz Litije.

ÔÇó 19. februarja 2019 bodo Iz┼ítekani prvi─Ź gostili legendo slovenskega kantavtorstva ANDREJA ┼áIFRERJA. Ob ┼ítiridesetletnici prvega albuma ÔÇťMoj ┼żuljÔÇŁ Andrej pripravlja njegovo ponovno izdajo. Na njej bodo tudi nove verzije pesmi, ki so jih prispevali ┼ítevilni gostje, kot so Hamo, Dan D, Dru┼ítvo mrtvih pesnikov, Manouche, Domen Don Holc in drugi. Pridru┼żili se mu bodo tudi v Iz┼ítekanih ter na velikem koncertu v Cankarjevem domu 19. marca.

ÔÇó 12. marca 2019 se bodo iz┼ítekali prvi izmed gostov Iz┼ítekanih 25, ki ┼íe niso izvedli samostojnega celove─Źernega nastopa v oddaji ÔÇô PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA. S tem, kar so pripravili za Iz┼ítekanih 25, so nam vzbudili silovite skomine in oddajo komaj ─Źakamo!

ÔÇó 9. aprila 2019 jim bo sledila zasedba BORDO, ki po nastopu na Iz┼ítekanih 25 in hkratni izdaji prvenca ÔÇťMedzvezdjeÔÇŁ ne po─Źiva – za celove─Źerni iz┼ítekani nastop pripravlja tudi nove skladbe!

ÔÇó 14. maja 2019 pa bodo svoje te┼żko pri─Źakovano iz┼ítekavanje izvedli prvokategorniki slovenskega ┼íugejza HAIKU GARDEN, ki so oktobra objavili odli─Źno drugo plo┼í─Źo ÔÇťWhere If Not NowÔÇŁ. Poslastica!

You may also like