IZŠTEKANI ČEDAHUČI 2.0

Izštekati se pomeni narediti novo verzijo samega sebe. Vodilni slovenski folkrokerji so stvar vzeli resno in dobesedno. V oddaji bodo prvič predstavili Čedahuči 2.0. Pravi mali orkester, skupaj z gosti jih bo 18. Karavano bodo sestavljali številni nekdanji člani, godalni kvartet in Rudi Bučar, ki se je Čedahučijem z izvedbo njihove pesmi poklonil v Izštekanih pred dvema letoma. Skladbe iz vseh obdobij bodo temeljito prearanžirane, manjkala ne bo tudi kakšna nova. Posodobite svoja ušesa v torek 19. novembra 2019 ob 22.30 na programu Vala 202 ali v spletnem video prenosu.

“Po dobrih šestih letih dela smo si vzeli polletni premor, zaprli smo spletno stran, družabna omrežja in odložili instrumente. Zdaj je čas, da napovemo novo poglavje,” pripovedujejo. Čedahuči 2.0 je nov operacijski sistem in kot vsaka nadgradnja boljši, bolj zmogljiv, ima boljši zvok. Glavna razlika pa je v tem, da imamo lepši odnos do projekta, boljši odnos drug do drugega in da smo končno sprejeli svojo vlogo v družbi kot glasbeniki, zato se lahko tega lotevamo bolj zavestno.”

“V prihodnosti bomo šli v dve smeri. Ena bo še bolj intimna, organska in akustična. Druga pa bodo še večji koncerti z razširjeno zasedbo in gosti. Saj nas poznate, ne moremo si pomagati, še vedno tekmujemo s Chuckom Norrisom, kdo bo imel večji bend,” se smejijo.

Nove poti, prevetreno razmišljanje in prenovljeno zasedbo bodo prvič predstavili v Izštekanih. Kot preplet ljudi in zgodb. Zgodb o projektu in članih, o nastajanju pesmi, o čudovitih glasbenih srečanjih. Eno takih so zasejali Izštekani, ko sta leta 2017 v posebni oddaji na Nočeh v Stari Ljubljani pesem Čedahučijev “Je mimo leto” izvedla Hamo in Rudi Bučar. Za revanšo Rudiju bodo tokrat skupaj izvedli njegovo čisto novo pesem “Kakšni so takšni”, ki izide te dni. Svoje bodo dodali še Jure Mihevc iz skupine Fed Horses, klaviaturist Jean Markič, nekdanja člana Matjaž Jakin in Andrej Ilar ter mnogi drugi.

“Premor nam je dal distanco, nova očala, s katerimi smo lahko pogledali od zunaj. Tako smo videli, kako je ta projekt zares lep, pa se tega prej nismo zavedali, ker smo bili preblizu, preveč vpleteni.” Izštekani bodo s tem tik pred letošnjo decembrsko poslastico do konca poravnali dolg, pridelan lani na slavnostnem obletničnem koncertu Izštekanih 25. Po Prismojenih profesorjih bluesa, Bordo in Fed Horses bodo Čedahuči zadnji, ki bodo odigrali obljubljeni celovečerni izštekani nastop.

POGLED NAPREJ:

3. decembra 2019 bo v ljubljanskem Kinu Šiška letošnji koncert IZŠTEKANIH 10. Nastopili bodo Haiku Garden, Emkej, Matter, MRFY in Recycleman, nekoč AliEn. Koncert je bil razprodan v le 24 urah. A ni panike, seveda ga bomo v živo prenašali na programu Vala 202 in tudi v sliki prek spleta.

14. januarja 2020 bo Izštekane obiskala vsestranska glasbena ustvarjalka in performerka Zvezdana Novaković. Od etna prek gledališke glasbe do s tehnologijo podprtega eksperimentiranja. Ob njej bodo številni eminentni gostje: mednarodni ženski kvartet saksofonov Roya, pianist Bowrain, dvajsetčlanski zbor Grlenice in igralec Janez Škof.

Več novic