Izštekana Lara Janković

Igralka in šansonjerka LARA JANKOVIČ bo v torek 18. septembra 2018 ob 22.25 v oddaji IZŠTEKANI predstavila svojo skoraj dve desetletji dolgo glasbeno pot. Z različnimi glasbeniki bo izvedla pesmi iz različnih obdobij in v različnih slogih, s poudarkom na lanskem albumu “Kako diši svoboda, kakšne barve je mir?” V živo, v zvoku in sliki na Valu 202.

“Petje je zame kot zdravljenje. Ter pobeg, iz dejanskega in iz gledališkega sveta,” pravi Lara Jankovič. Ki tokrat ne bo prvič gostja Izštekanih. Poleti leta 2000 je v oddaji nastopila kot gostja mednarodne zasedbe Distango, ki jo je vodil tedaj mladi harmonikar Marko Hatlak. Zapela je čudovito “Balado za norca” Astorja Piazzolle, ki jo je kasneje objavila tudi na glasbenem prvencu “Pred vami stojim gola” (2004). Raznolika zbirka glasbe z besedili Tomaža Letnarja, Aleša Bergerja, Vinka Möderndorferja in drugih je dobila enovitejše nadaljevanje s ploščo “Na kožo zapisane zgodbe” (2010) s poezijo Ferija Lainščka. Lani pa je Lara objavila konceptualno ploščo protestnih in protivojnih pesmi iz različnih krajev in časov z naslovom “Kako diši svoboda, kakšne barve je mir?” (2017).

Seveda je Larino glasbeno delovanje ves čas še kako povezano z gledališkimi deskami. Težko je našteti vse glasbene monodrame in druge predstave, v katerih je pela… “Sirup sreče” Roka Vilčnika, “Kuba libre” Marka Vezoviška… muzikala “Do nazga” in “Moje pesmi, moje sanje”… predstave “Parole, parole”, “Ay, Carmela”, “Noč bogov”, “Živci”… in seveda ena najpomembnejših, glasbena monodrama o Edith Piaf “Kot jaz” v režiji Zijaha Sokolovića.

Vse to in še več Lara prinaša tudi v tokratne Izštekane: “Povabila vas bom na popotovanje, na odkrivanje. Tako kot sem sama s predstavami in ploščami odkrivala glasbene zvrsti in sebe kot interpretko.” Čutno in strastno, melanholično in zapeljivo, srčno in borbeno, tiho in zelo na glas. Tako kot to zna le Lara. Ob njej bodo različni soborci iz različnih podvigov: pianista Blaž Jurjevčič in Davor Herceg, harmonikar Marko Brdnik ter kitarista Tilen Stepišnik in Ravi Shrestha. Oddaji se lahko pridružite ob radijskih sprejemnikih ali vključite spletni video prenos. V živo v torek 18. septembra 2018 ob 22.25 na Valu 202.

POGLED NAPREJ:
16. oktobra 2018 se bodo v sklopu praznovanja svoje petindvajsetletnice prvič izštekali celjski pop-rock prvaki NUDE. Pričakujemo lahko pravoverno izštekane največje uspešnice in kakšno presenečenje zraven.

13. novembra 2018 bodo v nove zvočne razsežnosti zapluli ajdovski punkrockerji ELVIS JACKSON. Z gosti si bodo uresničili dolgoletno željo obogatiti svojo muziko s pihali in trobili.

4. decembra 2018 pa bo čas za novi veliki izštekani dogodek v Kinu Šiška, že šesti po vrsti, tokrat poimenovan IZŠTEKANIH 25. Da, prav ste prebrali, številka 25 je tu z razlogom, Izštekani letos praznujejo četrt stoletja. Vstopnice so že v prodaji!

www.eventim.si/si/izvajalec/izstekanih-25-1694/profile.html

Več novic