IZ ŠOLSKIH KLOPI NA GLASBENE ODRE

Pred nami je ┼że┬á19. Maturantska parada, ki jo bo v petek 17.maja obogatil prvi┬áNext Level Festival. Na Gospodarskem razstavi┼í─Źu bomo poslu┼íali tudi eno vodilnih doma─Źih rockovskih zasedb. Le redke skupine so v slovenskem glasbenem prostoru pustile tak┼íen pe─Źat kot ravno┬áBig Foot Mama. Obiskovalcem bodo predstavili tudi svoj sve┼żi album┬áPlameni v raju, oziroma 13 mo─Źnih, a razli─Źnih zgodb, ritmov in zvokov. Album je, kot pravijo, odraz miselnosti benda v tistem trenutku, ko nastane, zato se z leti in spreminjanjem na─Źina razmi┼íljanja ti razlikujejo med seboj. Vedno pa ostaja enako to, da gredo na oder kot, da je prvi─Ź. S polno energije. Tako kot 1990, ko so svoj prvi koncert odigrali prav dijakom, na Gimnaziji ┼áentvid.

Svojih dija┼íkih dni se spominjajo tudi┬áKingstoni, ki bodo z obiskovalci Next Level Festivala praznovali ┼że 25. rojstni dan. Njihov pevec┬áReno ─îibej┬áse spominja maturantskega izleta po biv┼íi Jugoslaviji. Najbolj mu je ostal v spominu pripetljaj s preizku┼íanjem Makedonskega ┼żganja, ki ga je ┼żelel vzeti ┼íe nekaj za domov. A se mu je v potovalki stekleni─Źka ponesre─Źi razbila, tako da je imel vsa obla─Źila odi┼íavljena ┼íe dolgo po tem izletu :)┬áSenida┬áHajdarpa┼íi─ç – Senidah┬áse spominja predvsem, kako je po maturantskem plesu pri┼íla domov vsa podpisana po rokah, obrazu, majici in njenih takrat najljub┼íih ─Źrtastih hla─Źah z nizkim pasom. In taka je morala seveda na avtobus, ─Źe je hotela nekako priti do cilja, se v smehu spominja.┬á

DJ┬áMike Vale (Miha┬áVale Deti─Źek)┬áse najbolj spominja maturantskega izleta v Dubrovnik, kjer je prvi─Ź okusil nekaj svobode in pozabil, da ga ─Źaka ┼íe u─Źenje in matura. Je pa do┼żivel kasneje kar nekaj maturantskih izletov, sicer ne kot maturant ampak kot nastopajo─Ź in vedno se je zgodilo kaj zanimivega. Enkrat je pri preizku┼íanju vodnih ┼íportov z glavo udaril v vle─Źno tubo, do┼żivel pretres mo┼żganov in izgubil spomin. Na sre─Źo se je vse dobro kon─Źalo in, kot pravi, je le eno do┼żivetje ve─Ź.

Rok Golob┬áiz skupine┬áKing Foo┬áse od svojih maturantskih dni se ┼íe najbolj spominja izleta v Lloret de Mar v ┼ápaniji. ÔÇ×─îe pa dobro pomislim, je bolje da ni─Ź od tega ne opi┼íem, razen tega, da nismo bili ravno pridni.ÔÇť Kot je povedal, mu je v spominu dobro ostalo, da je ob koncu leta hotel biti odli─Źen, ker mu tako ne bi bilo treba opravljati zaklju─Źnega izpita. To je bilo kar te┼żko, saj je ┼że na prvi uri ob za─Źetku leta dobil cvek pri sloven┼í─Źini za neprebrano knjigo Vojna in mir :) S precej truda mi je na koncu seveda uspelo.┬áNjihova pevka┬áAleksandra Josi─Ź┬ámaturantskega obdobja kot takega ni imela, saj je ┼ítudirala izredno. Na maturantski ples ni ┼íla, izpite pa je opravljala izredno. Tistega obdobja se spominja malo druga─Źe, bolj kot ┼íolskih klopi se spominja ┼ítevilnih glasbenih nastopov.

Podobno je tudi maturantsko obdobje skupine┬áLubmerjack┬ázaznamovala pestra koncertna┬á┬áaktivnost. V ─Źasu mature, v maju in juniju, so imeli kar 9┬ánastopov. Bilo je naporno, a vredno, pravijo. ÔÇ×Ne bomo lagali, na┬ákoncertih se kljub temu nismo pripravljali na maturo, skoraj, da je┬á┬ábila glasba prioriteta:)ÔÇť Glasba bo ┬áprioriteta tudi v petek, 17.maja, od 13. ure dalje, na Gospodarskem razstavi┼í─Źu, v Ljubljani, takoj po Maturantski paradi.

Praznik maturantov, ki je ┼że zapisan v Guinnessovi knjigi, bo tudi letos v znamenju podiranja novega rekorda, tokrat samo v Ljubljani. Plesalci bodo zopet posku┼íali priti do ─Źastnega naziva najve─Źje ─Źetvorke na eni lokaciji in najbolj mno┼żi─Źnega so─Źasnega plesa. Organizatorji so tako poskrbeli tudi vse, tako ┼ítudente kot tudi starej┼íe, ki se bodo pripeljali iz drugih mest in jim ponudili polovi─Źno ceno povratne vozovnice.

Fb Event: https://www.facebook.com/events/276492923066192/

Plesna ┼íola Ur┼íka Pro: https://www.facebook.com/urskapro/

Z vlakom do Ljubljane za 50% off s Slovenske ┼Żeleznice

You may also like