INTIMNO: HAIKU GARDEN IZŠTEKANO z gosti

Va┼íi najljub┼íi vrtnarji prihajajo na letni vrt Gala Hale! In to s sle─Źenim, ”iz┼ítekanim” setom za grande finale poletnega cikla ┬╗Intimno┬ź.

─îe jih slu─Źajno ne poznate: Haiku Garden je doma─Źi (in to res doma─Źi, saj imajo plac za vaje nad na┼íim klubom) shoegaze in neopsihedeli─Źni bend, ki je v zadnjih letih dvignil kar nekaj prahu. Sound benda temelji na mo─Źno naefektiranih in distorziranih kitarah ter sanjavih, eteri─Źnih vokalih. VENDAR tokrat bodo zveneli druga─Źe. Na na┼í vrt prihajajo v ”unplugged” verziji ÔÇô komade bodo namre─Ź igrali akusti─Źno oziroma v tako ali druga─Źe predruga─Źeni obliki.
Gre za aran┼żmaje komadov, ki jih je bend pripravil za oddajo Iz┼ítekani na Valu 202 maja letos, avgusta pa jih bodo v ┼żivo izvedli tudi pri nas!

EXTRA: V gost├ę prihaja tudi o─Źe oddaje Iz┼ítekani, eden in edini Jure Longyka, ki bo zasedbi gotovo postavil kako zanimivo vpra┼íanje ter zanetil kraj┼ío debato.

Pri─Źakovati je mo─Ź obilo razli─Źnih in┼ítrumentov: zvoke umazanih kitar bosta zamenjali akusti─Źna kitara, dvanajststrunska akusti─Źna kitara in druge bolj eksoti─Źne razli─Źice brenkal, kot npr. indijski sitar ali havajska lap-steel kitara. Za ne┼żnej┼íe trenutke bo tu klavir, za orng fe┼íto bo poskrbela harmonika. Bendu se bodo pridru┼żili gostujo─Źi glasbeniki: od trobenta─Źa pa do pravega godalnega kvinteta!

Zgodba Haiku Garden v dveh stavkih: Po uspe┼íno prete─Źenem Klubskem maratonu Radia ┼átudent leta 2015, so leta 2016 s prvo izdajo ”Waver” na hi┼ínem lejblu KAPA Records nase prvi─Ź resneje opozorili in za─Źeli neumorno koncertirati doma in v tujini (Avstrija, Poljska, Rusija, Anglija, dr┼żave Balkana, ┼ápanijaÔÇŽ ). Oktobra lani so izdali svoj te┼żko pri─Źakovan dolgometra┼żni debitantski album Where If Not Now ter razprodali Gala Halo na promocijskem koncertu.

Po skoraj letu dni se torej Haikuji vra─Źajo v Galo. Na stejd┼ż. Na vrt.

You may also like