INTIMNO: HAIKU GARDEN IZŠTEKANO z gosti

Vaši najljubši vrtnarji prihajajo na letni vrt Gala Hale! In to s slečenim, ”izštekanim” setom za grande finale poletnega cikla »Intimno«.

Če jih slučajno ne poznate: Haiku Garden je domači (in to res domači, saj imajo plac za vaje nad našim klubom) shoegaze in neopsihedelični bend, ki je v zadnjih letih dvignil kar nekaj prahu. Sound benda temelji na močno naefektiranih in distorziranih kitarah ter sanjavih, eteričnih vokalih. VENDAR tokrat bodo zveneli drugače. Na naš vrt prihajajo v ”unplugged” verziji – komade bodo namreč igrali akustično oziroma v tako ali drugače predrugačeni obliki.
Gre za aranžmaje komadov, ki jih je bend pripravil za oddajo Izštekani na Valu 202 maja letos, avgusta pa jih bodo v živo izvedli tudi pri nas!

EXTRA: V gosté prihaja tudi oče oddaje Izštekani, eden in edini Jure Longyka, ki bo zasedbi gotovo postavil kako zanimivo vprašanje ter zanetil krajšo debato.

Pričakovati je moč obilo različnih inštrumentov: zvoke umazanih kitar bosta zamenjali akustična kitara, dvanajststrunska akustična kitara in druge bolj eksotične različice brenkal, kot npr. indijski sitar ali havajska lap-steel kitara. Za nežnejše trenutke bo tu klavir, za orng fešto bo poskrbela harmonika. Bendu se bodo pridružili gostujoči glasbeniki: od trobentača pa do pravega godalnega kvinteta!

Zgodba Haiku Garden v dveh stavkih: Po uspešno pretečenem Klubskem maratonu Radia Študent leta 2015, so leta 2016 s prvo izdajo ”Waver” na hišnem lejblu KAPA Records nase prvič resneje opozorili in začeli neumorno koncertirati doma in v tujini (Avstrija, Poljska, Rusija, Anglija, države Balkana, Španija… ). Oktobra lani so izdali svoj težko pričakovan dolgometražni debitantski album Where If Not Now ter razprodali Gala Halo na promocijskem koncertu.

Po skoraj letu dni se torej Haikuji vračajo v Galo. Na stejdž. Na vrt.

Več novic