Ina Shai (akustični koncert) – Blunout 19. 05. 2023

Ina Shai, izjemna vokalistka in kantavtorica, prihaja v Blunout, kjer bo v akustični zasedbi pričarala intimen večer poln intrepretacij znanih uspešnic in avtorskih pesmi. Z Maticem Smolnikarjem na kitari in Anžetom Žurbijem na cajonu vas bo popeljala v ritme popa, soula in rnb-ja.

Mnogi so jo zaradi uspešnih priredb “When We Were Young” ter “Oh My God” označili za Slovensko Adele a Ina se s svojimi nedavno izdanimi avtorskimi skladbami “What Is”, “Touch”, “Queen”, predstavlja v popolnoma drugi luči. Njene skladbe so prejele podporo Londonskega Radija BBC in lahko bi rekli, da bolj samozavestna in senzualna kot kadarkoli prej stopa v svojo najbolj avtentično, žensko energijo kar se občuti tudi v njeni glasbi.

Ina Shai, mnogim znana tudi kot Martina Šraj, se je širni Sloveniji prvič predstavila na EMI 2010 z avtorsko pesmijo “Dovolj ljubezni”, leto kasneje pa je navdušila v oddaji Slovenija ima talent.

Po končani srednji šoli – obiskovala je Gimnazijo Kamnik – se je vpisala na študij prava. Leta 2014 se je preselila v London in začela s študijem na tamkajšnjem Inštitutu BIMM (The British and Irish Modern Music Institute), smer »Creative musicianship − vocals«, ki ga je zaključila z odliko. Kljub odhodu v tujino se je Ina redno vračala na Slovenske odre. Leta 2015 je s pesmijo »Iščem sonce« nastopila na festivalu Melodije morja in sonca in prejela nagrado Danila Kocjančiča za najobetavnejšega izvajalca/avtorja.

Poleg tega, da poje, piše tudi svoja besedila in glasbo.  Leta 2016 je izšel njen prvi EP z naslovom Overload, s katerim je postala izvajalka tedna na Londonskem Radiju BBC London Introducing. Ina se je ponovno udeležila slovenskega izbora za Pesem Evrovizije in se na EMI 2017 v drugem polfinalu predstavila s pesmijo »Colour Me«, kjer je v polfinalu dosegla 5. mesto, na EMI 2018 pa je s pesmijo »Glow/V nebo« v finalu prejela maksimalno število točk tuje žirije.

Ina trenutno ustvarja v Londonu kjer dokončuje svoj prvi album.

Youtube: https://www.youtube.com/InaShai

Instagram: @InaShai  https://www.instagram.com/ina_shai/

Facebook: https://www.facebook.com/InaShaiMusic/

FB dogodek: https://bit.ly/3MRqMtqVstopnice: JOCOPY, Karantanska 2, Domžale (051 33 77 69)

Blunout / music club
Ljubljanska 72, 1230 Domžale
Info: blunoutclub@gmail.com
Rezervacije: 041 552 840

Več novic