Hi-Fi Ljubljana 2018 – Moč zvoka in kultura zavednega poslušanja

V Ljubljanskem hotelu Lev se 06. in 07. oktobra odpira Hi-Fi Ljubljana 2018, prostor dobre glasbe, kulture poslušanja, vrhunskega zvoka in gibljive slike visoke ločljivosti. V njem se bodo zbrali najvidnejši slovenski predstavniki znamk High-Fidelity avdio video opreme, ki bodo ljubiteljem glasbe, filma, modernega oblikovanja in sodobnih tehnologij postregli z demonstracijami vrhunskih predvajalnih sistemov, naprednimi multimedijskimi rešitvami, tehnološkimi premierami in bogatim spremnim programom delavnic in glasbenih predavanj studijskih strokovnjakov.

LJUBEZEN DO ZVOKA IZ SPOŠTOVANJA DO GLASBE IN FILMA
Namen srečanja je širši javnosti skozi demonstracije predvajalnih sistemov glasbo in film približati skozi prizmo visoke ločljivosti – na način, ki omogoča, da zasijeta v vsej svoji kompleksnosti. Organizatorji želijo prikazati moč dobrega zvoka in kvalitetne slike ter vpliv, ki ga imata na kvaliteto bivanja v vsakem domu ali prostoru. Obiskovalci zato lahko pričakujejo predstavitve najboljšega od avdio video opreme v širokem cenovnem razponu – od vrhunskega vhodnega nivoja do prestižnega High-End segmenta, deležni pa bodo tudi strokovnega svetovanja glede akustične optimizacije poslušalnice ter učinkovitih rešitev za bivanjski, poslovni prostor ali produkcijski milje. Kuzma, LG, Yamaha, Naim, Piega, Wilson Benesch, REL, NAD, McIntosh, Audio Note, KEF, Cambridge Audio, JBL, Audeze so samo nekatere od svetovno znanih znamk, ki bodo predstavljene. V demonstracijskih salonih konferenčnega nadstropja in pritlične dvorane Karantanija bodo s svojimi programi in sistemi nastopili: Archus, AV Planet, Audio Serum, Audio-Technica, Big Bang, Digitalija, Eis, Intek, Kuzma Audio Trade, in Tingry Audio – Audio Note.

BOGAT PROGRAM SPREMNIH VSEBIN
Obiskovalci boste lahko prisluhnili bogatemu programu predavanj in delavnic s področja kulture poslušanja, glasbene produkcije, avdio inženiringa, karbonskih tehnologij, maksimiziranja potencialov predvajalnih sistemov, psihoakustike in zvoka onkraj zavesti. Sodelovali bodo: glasbenik in producent Martin Štibernik (Marsh Recording Studio); glasbenik in mastering inženir Krešimir Tomec (Cubismo); studijski inženir, producent in predavatelj na Inštitutu in akademiji za multimedijo IAM, Matej Gobec (RSL Production); strokovnjak za električno filtracijo Brandon Lauer (Shunyata Research); konstruktor gramofonov Franc Kuzma ter lastnika in glasnika uporabe karbonskih konstrukcij v avdio industriji, Christina in Craig Milnes (Wilson Benesch).

GLASBA V PRVEM PLANU
Obisk dogodka bo tudi priložnost za brskanje po širokem izboru plošč tujega in domačega kataloga in druženje s podobno-mislečimi ljubitelji glasbe in filma, ki se navdušujejo nad kulturo zavednega poslušanja. Dogajanje bo prežeto z doživljanjem glasbe v obliki DSD, PCM in MQA zapisov in skozi tematske izbore glasbenih sladokuscev. Sobotni del dogajanja bo v salonu Grad sklenil duet Batista Cadillac, ki bo poslušalce skozi izčiščen preplet vokala in kitare popeljal po poteh bluesa, countryja, amerikane in rocka.

KAKO DO VSTOPNIC
Brezplačne vstopnice so na voljo na spletni strain dogodka: 
https://hifi-ljubljana.org/#prijava
Prizorišče: Hotel Lev, Vošnjakova ulica 1, Ljubljana
Več informacij: www.hifi-ljubljana.si

Več novic