HELLCATS – Ekskluzivni intervju za Pro-Music

HELLCATS promo Foto_Simon_PodgorsekŽenska glasna skupina v usnju, ki v zadnjem času osvajajo rokersko in metal sceno. Kdo so Hellcats, kakšna je njihova Divja pot in česa so se naučile iz izkušnje v Italiji? POZOR – ob koncu intervjuja sledi tudi nagradno vprašanje! Pogovarjali smo se z vodjo skupine, Sašo ​Zagorc, sicer basistko skupine Hellcats.

PROMUSIC: Peklenske mačke, kaj je tisto, kar v vas vžge peklenski ogenj?
Ste zahtevne ženske, morda celo metalske Amazonke?

Peklenski ogenj v nas vžge naša glasba. Hellcats smo štiri prijateljice, ki nas druži ljubezen do rock in metal glasbe. Vemo kaj hočemo in trdo delamo, da to dosežemo. Seveda pa ne na vsak način. S pridnostjo, disciplino in vztrajnostjo. Če pa kdo tega ne spoštuje pa smo lahko tudi peklenske.

PROMUSIC: Ne zamerite vprašanja… Ali si je kaj težje izboriti spoštovanje, če si zelo lepa ženska v rock ali metal bendu?

Kot v vseh poklicih, kjer dominirajo moški je že v osnovi težje, če si ženska, če si privlačna, pa še toliko bolj. Spoštovanja se ne da pridobiti na hitro. S trdim delom, iskrenostjo, pozitivno naravnanostjo ter s spoštovanjem do drugih nam to uspeva.

PROMUSIC: Hellcats obstajate že od leta 2006, vendar se zdi, da ste šele pred kratkim, v letu 2013, doživele prodor na sceno. Je za to zaslužna nova pevka, album ali oboje?

Že od vsega začetka smo iskale pevko, ki bi znala odpeti in hkrati čutiti glasbo, ki jo piševa s Sonjo. Ajdi to odlično uspeva. V studiu nismo imeli prav nobenih težav. Vse je potekalo tekoče in hitro. Za prodor je seveda zaslužen tudi končni izdelek, plošča Divja pot, katero smo ustvarjale dolgo časa in na katero smo zelo ponosne. Vse inštrumente smo posnele same, pri skladanju, aranžiranju in besedilih sva si s Sonjo z namenom vzeli čas. Producent Davor Kontić pa je znal iz nas potegniti najboljše tako na snemanju kot tudi pri produkciji, pri kateri sva sodelovali z njim.
Sicer smo veliko nastopale že prej, tudi po tujini, vendar pa z avtorsko ploščo postaneš bolj zanimiv tudi za
največje medijske hiše.

PROMUSIC: Debitantski album – izdale ste ga v dveh jezikih. Zakaj?

Na začetku smo imele kar nekaj skladb v angleškem jeziku in smo jih nato prirejale v slovenski jezik in obratno, za dva ločena CD-ja pa smo se odločile zaradi naših prijateljev in oboževalcev iz tujine, ki so nas že od prve skladbe naprej podpirali in vzpodbujali, naj ne odnehamo kljub težkim začetkom v naši majhni deželi, kjer vse-ženskega metal benda pred nami še ni bilo. Prebile smo led in se z vsakim koncertom dokazovale in končno dokazale, da smo resen bend in, ki ve kaj hoče.

PROMUSIC: Katere skladbe iz albuma se že ‘prijemajo’ na koncertih?

Zaenkrat smo medijem predstavile šele 3 skladbe, Mačke pekla, Divja pot (za katero smo pred lani posnele tudi spot) ter Heavy metal (skladba, ki ima na YouTube-u kar 390000 ogledov). Trenutno smo v pripravah na snemanje novega video spota, na koncertih pa predstavljamo vse skladbe s plošče in moram reči, da je zares dober občutek, ko jih na koncertih obiskovalci prepevajo z nami.

PROMUSIC: Nastopate tudi v tujini. Pred kratkim smo o vas poročali, da so vas okradli. Kaj ste se naučili iz te izkušnje, kar bi morda svetovali drugim glasbenim skupinam, ki potujejo?

Zelo rade nastopamo v tujini in širimo našo glasbo med ljudi izven naših meja. Leta 2012 smo bile na turneji po Rusiji, ki nam je prinesla veliko lepih izkušenj in vtisov. Konec lanskega leta smo se odpravile na turnejo po Italiji, kjer smo imele predstavitev angleške različice plošče Warrior Princess, toda sredi sončnega dneva so nas oropali in nam s tem onemogočili nadaljnje koncertiranje. Bilo je šokantno, ko smo v Milanu zagledale razbito steklo kombija in luknjo namesto prtljage v njem, pa ravno na poti na naslednji koncert v Como smo bili. Na poti se lahko zgodi marsikaj, vsak glasbenik, ki veliko koncertira je imel že kakšno slabo izkušnjo. Iz takih izkušenj je treba potegniti samo najboljše in se naučiti kaj novega. Me smo se odločile, da bomo bolj pazljive in ne bomo nosile na turneje najboljših stvari in opreme, ali pa se bomo dogovorile, da nam organizator zagotovi večjo varnost. Definitivno bomo v prihodnje prtljago zavarovale.

PROMUSIC: Zasledili smo vas kot nastopajoče na odmevnem filmskem festivalu Grossmann, kjer so vas odlično preoblekli v zombije. Kakšna je bila ta izkušnja?

Lansko leto so nas prvič povabili v Ljutomer na 9. Grossmanov festival fantastičnega filma in vina. Zabavna izkušnja, odlična organizacija, vrhunski filmi, eminentni gostje z vsega sveta, pred koncertom nas je ekipa poklicnih maskerjev srbskega filma v kratkem času preobrazila v zombie Cats :)

PROMUSIC: Kdaj bo naslednji HELLCATS koncert?

Naš naslednji koncert bo pred 600 kontrolorkami in kontrolorji letenja z vsega sveta, 25.januarja v hotelu Vitranc, v Kranjski gori. Še en koncert, ki se ga zares veselimo!

​NAGRADNA IGRA ZA HELLCATS ALBUM DIVJA POT IN MAJICO!

Vprašanje: Kako je naslov angleški različici albuma Divja pot?
Odgovore pišite na info@pro-music.si, s svojim pravim imenom, priimkom in naslovom.

Imamo zmagovalca nagradne igre! Čestitamo Tomaž Kočar 

 

Photo_Dejan_Nikolič Photo_Jure_Matoz Photo_Matt Horvat

Več novic