Hamo & Tribute 2 Love predstavljajo videospot za uspešnico »Ona Gre«

Hamo & Tribute 2 Love predstavljajo sveži videospot za novi single Ona gre. S to melanholično pripovedno skladbo fantje nadaljujejo potovanje po sivih odtenkih rožnate in zablodah lubezni. Protagonist, zapleten v razmerje z dekletom, uvodoma razkrije njeno prevaro, nezvestobo, nato pa – očitno ob povabilu k bigamiji – prepeva o lastni nezmožnosti bivanja z izvoljenko v »množini«. Kot vsak pravi moški namreč hrepeni po romantični »dvojini«. V mislih se vrača v sladko obdobje nevednosti, ko se mu resnica še ni razkrila.

Novi single so fantje opremili s filmofilskim videospotom, ki so ga posneli v eni sami, neprekinjeni sekvenci. Kamera nas vodi od enega do drugega člana skupine, zastaja ob pogledu na inštrumente, vmes pa se poigrava s fotografskimi triki, ki spominjajo na mojstra Hitchcocka. V ozadju odseva podoba »nje, ki gre«, kamera sledi njenemu sprehodu skozi spomine, medtem pa predmetni svet izginja v neznano.

Na snemanje zahtevne sekvence so se pripravljali tri dni, sodelovalo pa je kar 20 sodelavcev produkcijske hiše Idejalisti in še stalna ekipa benda. Na lokaciji so najprej še enkrat posneli skladbo v živo, saj se ekipa Hamo & Tribute 2 Love nerada pred kamere postavlja s playbackom. Blues se igra v živo in to so tudi storili.

Zvok je zabeležil Drago Popovič, ki se tudi sicer podpisuje pod zvočne izdelke plemena Hamo & Tribute 2 Love. Režijsko taktirko je vihtel uveljavljeni režiser Nikolaj Vodošek, ki je že sodeloval z bendom pri kultnem spotu za komad Gospa Magister, direktor fotografije in koproducent je bil Lev Predan Kowarski, za luč pa je poskrbel David Andrej Francky.

Videospot za novi single Ona gre s plošče 3p je dostopen na povezavi (Youtube): https://youtu.be/Qe-ehQlYL5g

Po odlični lanski sezoni, v kateri so nanizali rekordnih 46 nastopov, Hamo & Tribute 2 Love nadaljujejo s koncertno turnejo. Včeraj, ob otvoritvi ORTOfesta, so razpodali kultni ljubljanski ORTObar. Tudi tokrat so predstavili vrhunski blues rock, ki so ga izoblikovali v dolgih letih koncertiranja.

Hamo & Tribute 2 Love se kmalu vračajo tudi na velike poletne festivalske odre: 20.4. – Festival čokolade Radovljica, 23.06. – GorA RockA, Prapetno brdo, 07.07. – KKŠ SummerBreak, 04.08. – CASTLE, Kolpa music festival in 18.08. – MotorCity festival, Tolmin.

Hamo & Tribute 2 Love predstavili videospot za uspešnico »Ona gre«, posnet v eni sami sekvenci!

Več novic