Hamo & tribute 2 Love – novi single – “Zabluzu”

Prihajata drugi single in videospot “Zabluzu” z novega albuma 3p ljubljanske blues-rock zasedbe Hamo & Tribute 2 Love. Album 3p je skupina februarja predstavila v razprodani veliki dvorani Kina Šiška.

Tempo drugega singla je hitrejši od prejšnjega, baladnega singla »Telo«. Skladba »Zabluzu« spominja na lahkotni galop, ki te iz pomladi pelje v sončno poletje. Ob njenem ritmu boste težko mirovali, melodija pa vas bo zaznamovala že po prvem srečanju. V lahkotnem galopu se odvija tudi zgodba. Besedilo je kakopak ljubezensko, a tokrat smo na začetku: Ona živi v »njegovem« bloku, on pa jo srečuje in je ne more pozabiti. Zgodba je z vsakim srečanjem lepša, bolj napeta in bolj prijetno-nevzdržna. Vsi vemo, kako se bo razpletla, in vsi smo jo, vsaj od daleč, že doživeli. V novem singlu se Hamo poigra z nasprotji, ki se privlačijo. Hkrati hrepeni po nedosegljivem, pa četudi je »objekt poželenja« čisto blizu.

»Zabluzu« so fantje pospremili tudi s svežim videospotom. A ne bodite presenečeni, če v videu ne boste videli zaljubljenih pogledov in mimobežnih dotikov. To bi bilo preveč predvidljivo, premalo sveže. Video se dogaja v drugem vesolju, z drugimi igralci. »Sveže« sestavine videa so drugačne. Samo namig: videa ne glejte preveč lačni!

Novi album 3p so kritiki pohvalili kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov zadnjih let. Zaradi nepričakovanega pre-povpraševanja so Hamo & Tribute 2 Love poslušalcem za nekaj dni ponudili tudi brezplačni download in že prvi dan zabeležili več kot 3000 prenosov. Po navalu glasbenih navdušencev se je oblegana spletna stran že prvo uro soočila s težavami in strežnik se je večkrat ‘sesul’. Za vinilno različico albuma, ki je februarja izšla v butičnih dvesto izvodih, jeseni prihaja tudi zgoščenka. Nanjo bodo Hamo & Tribute 2 Love uvrstili še več novih pesmi.

S hitrim tempom novega singla so fantje zakorakali v poletje in svoj urnik napolnili s koncerti in gostovanji na številnih festivalih, kjer bodo predstavljali novi album: 24. junija bodo nastopili v Ankaranu, 15. julija jih lahko ujamete že na festivalu Pivo in Cvetje v Laškem, 20. julija koncertirajo v Radovljici in 28. julija na Poletni sceni v Novi Gorici. V bolj intimnem vzdušju pa bo Hamo s kitaristom Petrom Deklevo nastopil 7. junija – na Sozvočju Primorske v Vrsnem.

Hamo & Tribute 2 love so “zabluzili” v poletje z drugim singlom z albuma 3p!

Podatki o skladbi »Zabluzu«:
Album: 3P / Music: Denis Horvat / Lyrics: Hamo / Arr: Hamo & Tribute 2 Love / Video: Hamas pictures ltd. / Directed & edited: Hamas pictures ltd. / Dop: Primož Dolničar / A.D: Obadva / Starring: Hamo, Petra

Več novic