Generator z albumom IZŠTEKANI

Album Izštekani Generator je nastal 6. julija 2020 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202. Od 7. aprila 2021 je na voljo pri ZKP RTV Slo in pri vseh spletnih glasbenih ponudnikih. Napovedujejo ga s posebno verzijo skladbe Sonce.

Generator je električno-akustična indukcija, ki pretvarja gibe v električne valove. Njihova zgodba se je začela leta 2016, ko so se znašli sredi jam sessiona pod isto streho. Navkljub vsem zakonom fizike so s fuzijo postali ena velika družina. Roko na srce, polovica jih izvira iz istega genskega zapisa.

Žanrsko neomejeni se gibljejo v eklektičnem zlitju stilov, ki razkriva njihovo ekscentrično karakterno zmes ter se spogleduje z vprašanji identitete in brezpogojne ljubezni. Nekaj za vsakogar in nekdo za vse. Verjamejo v širjenje prave energije in ljubezni preko meja in generacij, mimo prostora in časa.

Izštekavanje je bilo za devetčlansko zasedbo, ki je sicer zelo glasna, nekaj povsem novega. Vadili so v objemu gozda, na zraku, na prostem. Preobrazili so nekaj že obstoječega in nekaj novega gradiva ter ga predstavili v novi podobi z uporabo nenavadnih, staroelektronskih, otroških in doma narejenih instrumentov. Glavna atrakcija je bil t.i. cevofon, narejen posebej za to priložnost. Ja, to je tista ogromna reč iz kanalizacijskih cevi (nerabljenih, brez skrbi), na katero se igra z japonkami (takimi z malo začetnico, ki jih lahko tudi obujemo). Pridružila sta se še posebna gosta, trobentač Tomaž Gajšt in spremljevalna pevka Klara Klasinc.

Aprila lani je vzšlo njihovo novo Sonce. Aprila letos prihaja album Izštekani. Kaj še prinaša letošnja pomlad, pa za zdaj ostaja skrivnost. Ki se vam bo razkrila ob pravem času. Če le ostanete izštekani. Torej sami svoji. In obenem prištekani. Na Generator.

Če so oni Generator, so Izštekani transformator. Potegnite kable.

Več novic