Generator je sicer zelo glasen bend, zato bo za vse to gotovo nekaj novega

V Izštekanih bo tokrat zabrnel dolenjsko-mednarodni nadžanrski glasbeni biser Generator. “Ura glasbe na drugačen način. Imamo nekaj neposnetega gradiva, ki ga bomo z veseljem vključili, pardon, izštekali,” so zapisali. Za nastop z gosti vadijo v karseda izštekanem placu: na prostem. Hudo bo! Prištekajte se na Generator. V ponedeljek 6. julija 2020 ob 20.00 na frekvencah ali spletnih video kanalih vaše najljubše tranformatorske postaje – Vala 202. Ki je že dolgo veliko več kot radio.

Generator je odlična novomeško-mednarodna, številčna, generacijsko pestra, večžanrska glasbena združba. Pred štirimi leti sta jo zasnovala pevka Anina Trobec in klaviaturist Joseph Wheba. Pridružili so se mnogi veterani novomeške rockovske scene, člani bendov, kot so Dan D, Drevored, Moveknowledgement. Pred letom in pol so izdali prvenec “Open Eyes”, na katerem v široki paleti zvrsti prevladujejo funk, reggae in jazz. A čim začnemo lepiti oznake, delamo krivico njihovi fluidni, organski in obenem zelo sodobno zveneči glasbeni govorici. Konec letošnjega aprila je vzšlo njihovo novo “Sonce”, ena najbolj predvajanih skladb na Valu 202 ta čas. Pravkar so nastopili na 61. Jazz festivalu Ljubljana. Ter takoj zatem v Izštekanih.

In kako se izštekajo samooklicani “mojstri elektroakustične indukcije”? Generično gotovo ne. Z devetih članov se bodo razširili na enajst. Tri skladbe dobo predstavili premierno. Silovito bodo zvišali akustično napetost. Skladbam spremenili aranžmaje. Ter uporabili številne nenavadne, staroelektronske, otroške, doma narejene instrumente in zvočila.

“Generator je sicer zelo glasen bend, zato bo za vse to gotovo nekaj novega. Vadimo v objemu gozda, na zraku in verjetno se še sami ne zavedamo, kako nas tudi to pripravlja na Izštekane. Še bolj nas poveže.”

Če so oni Generator, so Izštekani transformator. Potegnite kable.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/izstekani/174703682

https://val202.rtvslo.si/2020/07/izstekani-generator

https://generatormuzike.bandcamp.com

www.facebook.com/generatormuzike

Več novic