Generator je sicer zelo glasen bend, zato bo za vse to gotovo nekaj novega

V Iz┼ítekanih bo tokrat zabrnel dolenjsko-mednarodni nad┼żanrski glasbeni biser Generator. “Ura glasbe na druga─Źen na─Źin. Imamo nekaj neposnetega gradiva, ki ga bomo z veseljem vklju─Źili, pardon, iz┼ítekali,” so zapisali. Za nastop z gosti vadijo v karseda iz┼ítekanem placu: na prostem. Hudo bo! Pri┼ítekajte se na Generator. V ponedeljek 6. julija 2020 ob 20.00 na frekvencah ali spletnih video kanalih va┼íe najljub┼íe tranformatorske postaje – Vala 202. Ki je ┼że dolgo veliko ve─Ź kot radio.

Generator je odli─Źna novome┼íko-mednarodna, ┼ítevil─Źna, generacijsko pestra, ve─Ź┼żanrska glasbena zdru┼żba. Pred ┼ítirimi leti sta jo zasnovala pevka Anina Trobec in klaviaturist Joseph Wheba. Pridru┼żili so se mnogi veterani novome┼íke rockovske scene, ─Źlani bendov, kot so Dan D, Drevored, Moveknowledgement. Pred letom in pol so izdali prvenec “Open Eyes”, na katerem v ┼íiroki paleti zvrsti prevladujejo funk, reggae in jazz. A ─Źim za─Źnemo lepiti oznake, delamo krivico njihovi fluidni, organski in obenem zelo sodobno zvene─Źi glasbeni govorici. Konec leto┼ínjega aprila je vz┼ílo njihovo novo “Sonce”, ena najbolj predvajanih skladb na Valu 202 ta ─Źas. Pravkar so nastopili na 61. Jazz festivalu Ljubljana. Ter takoj zatem v Iz┼ítekanih.

In kako se iz┼ítekajo samooklicani ÔÇťmojstri elektroakusti─Źne indukcijeÔÇŁ? Generi─Źno gotovo ne. Z devetih ─Źlanov se bodo raz┼íirili na enajst. Tri skladbe dobo predstavili premierno. Silovito bodo zvi┼íali akusti─Źno napetost. Skladbam spremenili aran┼żmaje. Ter uporabili ┼ítevilne nenavadne, staroelektronske, otro┼íke, doma narejene instrumente in zvo─Źila.

ÔÇťGenerator je sicer zelo glasen bend, zato bo za vse to gotovo nekaj novega. Vadimo v objemu gozda, na zraku in verjetno se ┼íe sami ne zavedamo, kako nas tudi to pripravlja na Iz┼ítekane. ┼áe bolj nas pove┼że.ÔÇŁ

Če so oni Generator, so Izštekani transformator. Potegnite kable.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/izstekani/174703682

https://val202.rtvslo.si/2020/07/izstekani-generator

https://generatormuzike.bandcamp.com

www.facebook.com/generatormuzike

You may also like