Game Of Thrones in 2CELLOS

2CELLOS predstavlja videospot ‘Game Of Thrones’ za najavni singl prihajajočega albuma ‘Score’. Pod režisersko taktirko se podpisuje Darko Drinovec, v katerem ob čudoviti glasbi dominirajo dih jemajoče podobe Dubrovnika.

“Videospot sva posnela v prekrasnem Dubrovniku, na krajih kjer so snemali tudi priljubljeno serijo ‘Igra prestolov’. Všeč nama ja ideja, da imava možnost s pomočjo videospotov dodatno promovirati čudovite kraje na Hrvaškem. Tokrat sva snemala v Dubrovniku malo zaradi Lukove družine, pa tudi naju sicer na ta kraj vežejo še posebej lepi spomini,” je povedal Stjepan Hauser.

Poleg počastitve serije ‘Igra prestolov’ z novim singlom in videospotom Luka in Stjepan napovedujeta tudi skorajšnji izid albuma ‘Score’, na katerega sta uvrstila 14 priljubljenih filmskih uspešnic.

2CELLOS se na albumu ‘Score’, ki bo izšel 17. marca letos, predstavlja z novim slogom med igranjem najbolj znanih skladb, ki so bile kadarkoli spisane za klasične in sodobne filmske ter televizijske zgodbe.

Tokrat sta se Luka in Stjepan podala v raziskovanje v tradicionalni svet zvoka, pri čem se jima je pridružil londonski simfonični orkester (London Sypmhony Orchestra), ki ga je vodil dirigent in aranžer Robin Smith.
“Vedno sva si zelo želela igrati filmsko glasbo, a le kdo bi si mislil, da se nama bo želja uresničila. Tako sva posnela cel album, povrhu vsega pa še z najboljšim orkestrom na svetu! Obožujeva filmsko glasbo, na albumu predstavljava nama ljube pesmi in glasbo filmskih skladateljev, ki so nama zelo všeč, ” sta povedala Luka in Stjepan.

Pod produkcijo albuma je poleg Luke in Stjepana podpisan tudi Nick Patrick (Elvis Presley, Royal Philharmonic Orchestra, Russell Watson, Il Divo, Plácido Domingo).

2Cellos-Game-of-Thrones-3

Poleg tematike iz ‘Igre prestolov’ album vključuje tudi skladbe filmskih uspešnic, kot so: My Heart Will Go On iz Titanika, For the Love of a Princess iz filma Hrabro srce, May It Be iz trilogije Gospodar prstanov, Now We Are Free iz uspešnice Gladiator, Moon River iz klasike Zajtrk pri Tiffanyju, …

Nove pesmi bosta Luka in Stjepan predstavila tudi v ljubljanskih Stožicah 7. in 8. aprila 2017 skupaj s sinfoničnim orkestrom RTV. Po prvem koncertnem dnevu, ki je bil razprodan v rekordnem času, je za 8. april 2017 ostalo le še nekaj prostih vstopnic!

2CELLOS-Cover-Art-Score

Več novic