Folk idoli vleče rdečo nit v ljubezni

Do sedaj se nam je bend predstavili že s skladbami ‘Utrip si mojega srca’, ‘Lahko bi’ in ‘Tisto početje’, svojo ljubezensko zgodbo pa nadaljujejo z novim singlom ‘Zrak v telo’. S četrto samostojno pesmijo ekipa zasedbe napoveduje tudi skorajšnji izid prvega albuma.

‘’Pesem govori o idealih, ki jih v medsebojnih odnosih iščemo, govori o pravljičnem razmerju, ki ga želimo imeti, o čakanju in iskanju popolnosti, hkrati pa o zamujenem in neponovljivem času, katerega smo zavoljo tega izgubili. Govori o času, ko nam nekdo vendarle že namenja pozornost in pripadnost, o času, ko nam nekdo že daje brezpogojno ljubezen, o času, ko iskano že imamo na dlani, iščemo pa vedno nekaj drugega, nekaj več. Privilegija, ki nam je namenjen, pa se nikoli ne zavedamo’’ nam o skladbi ‘Zrak v telo’ sporoča skupina Folk idoli.

Singel, ki ga predstavljamo, so Folk idoli posneli v ljubljanskem studiu Metro. Uigrana ekipa s producentom Denisom Horvatom in tonskim mojstrom Nikom Pircem na čelu počasi sestavlja album, ki ga Folk idoli napovedujejo v oktobru. Avtor glasbe in priredbe je tudi tokrat Denis Horvat, pri pisanju besedila pa se mu je pridružil Tadej Prosenc.  

Avtor glasbe: Denis HORVAT
Avtorja besedila: Tadej PROSENC, Denis HORVAT
Priredba: Denis HORVAT

Mix: Marko JAKOPANEC
Mastering: Denis HORVAT
Tonska tehnika: Nik PIRC
Posebna zahvala sodelujočim: Teo COLLORI, Denis BEGANOVIĆ, Matej KUŽEL
Posneto v studio METRO Ljubljana

Video: snemanje, režija, produkcija in montaža Andrej PRATNEMER
Asistenca: Denis VENGUST
Scena: Dejan BREGAR

Več novic