FLIRRT – novi single in videospot: »Kristina«

Skupina Flirrt letos praznuje 20 let od svojega nastanka na 8. februar 1997. Slovenski kulturni praznik pa je postal dan ustanovitve prav zato, ker je bil za takratne še srednješolske Flirrte to edini šole prost dan. Ob svoji 20-letnici vsem, ki so skozi leta spremljali njihovo ustvarjanje, podarjajo novi single »Kristina«. To bo prva od skupno 5 pesmi, ki jih bodo Flirrt podarili svojim fanom ob praznovanju svojega jubileja in jih bodo objavili na svojem youtube kanalu. V stilu Flirrt so vse pesmi med seboj žanrsko drugačne in pokrivajo raznolik razpon od rap pesmi, akustičnih izvedb in pesmi, ki so posnete v stilu 80-ih.

»Kristina je precej netipična pesem za Flirrte. Na hitro ”zadiši” na disco, gre za precej plesno skladbo, ki jo pojem s falseto, kar sploh ni tipično zame kot pevca in za nas kot bend«. Kristina je vzvišena in nedostopna, vendar se ji to lahko na koncu maščuje. »Pesem je preprosta, direktna in se malce celo norčuje iz ljubezni. Ne tiste prave, ampak tiste narejene. Tako kot je narejena punca o kateri pesem govori« še pravi o novem singlu Rok Lunaček, ki je tudi avtor nove skladbe. Skladbo so fantje opremili tudi z novim videospotom in ponovno sodelovali z Blažem Banjacem s katerim so sodelovali že pri pesmi Grem, ki je dobila zlato nagrado MTV. Želeli so spot, kjer bodo v naravnem okolju, saj so bili predvsem skoncetrirani na nove pesmi in delo v studiu. »Pravzaprav nismo imeli zelo hudega občutka, da snemamo spot, kar je za nas super fino, ker nismo strašno zaljubljeni v kamere« so še povedali o snemanju.
Flirrt so v svojih 20 letih odigrali več kot 850 koncertov in izdali 6 studijskih albumov, jeseni pa napovedujejo že 7. album, ki bo hkrati tudi njihov prvi dvojni album.
Fantje bodo svojo 20. obletnico praznovali skozi celo leto in pridno koncertirali po Sloveniji. V živo jih lahko ujamete že na koncertih 17.2. v Ajdovščini, 4.3. v Idriji in 24.3. v Domžalah!

Flirrt ob svoji 20-letnici vsem svojim oboževalcem podarjajo novi single Kristina!
Povezava na videospot “Kristina” (Youtube): https://youtu.be/o-UEwu-u-gs

Podatki o skladbi »Kristina«:
Glasba in besedilo: Lunaček Rok / Aranžma: Flirrt / Producent: Blaž Hribar / Založba: Street 13

Več novic