Festival Sozvo─Źje Primorske uspe┼íno odprla Mi2

Dva ─Źlana skupine, Jernej Dirnbek in Tone Kregar, sta kot Mi2, ki pi┼íeta poezijo, navdu┼íila zbrano ob─Źinstvo s svojimi stihi ter glasbenimi in humoristi─Źnimi vlo┼żki. Koncert, ki je bil razprodan ┼że pred nekaj dnevi, je bil prvi tovrstni dogodek v pred kratkim odprti Topilnici Hg, neko─Ź sivi in neugledni stavbi, ki danes postaja pravi mali muzej na┼íe polpretekle zgodovine. Poleg novozgrajenega centra za obiskovalce, obnovljene klasirnice, objekt vabi tudi s stalno razstavo Od rude do kapljic ┼żivega srebra. Be┼żen pogled na vse omenjeno so sino─Źi imeli tudi obiskovalce koncerta Mi2 pi┼íema poezijo, saj so jim organizatorji pripravili malo presene─Źenje in jih po koncu dogodka povabili na hiter ogled stavbe.

Festival Sozvo─Źje Primorske, ki povezuje edinstvene kulturne znamenitosti z obmo─Źij Cerknega, Idrije in Tolmina, in vsak mesec povabi v njihovo sredino uveljavljene slovenske glasbenike in poete, bo aprila na Kosma─Źevo doma─Źijo na Slapu ob Idrijci privabil Severo Gjurin, maja bo v cerkljanskem muzeju nastopil Iztok Mlakar, romanti─Źni blues za dva bodo obiskovalci junija odkrivali z Matev┼żem ┼áaleharjem ÔÇô Hamom na Vrsnem, Ditka bo z verzi Ferija Lain┼í─Źka septembra pozdravila jesen na Bevkovi doma─Źiji v Zakojci, festival pa se v Idrijo ponovno vrne oktobra, ko bo v ja┼íku Fran─Źi┼íka nastopil Drago Mislej ÔÇô Mef.

Vstopnice so na voljo v spletni trgovini www.sozvocje.si, preko info@sozvocje.si in na 031 606 132.

SOZVO─îJE PRIMORSKE se odvija na edinstvenih in prostorsko omejenih lokacijah, zato je tudi ┼ítevilo vstopnic omejeno. ┼átevilo ostalih vstopnic je razli─Źno od dogodka do dogodka, saj nekateri prostori ne omogo─Źajo ve─Ź kot 50 obiskovalcev. Svetujemo vam, da si vstopnice zagotovite ┼że v predprodaji, saj ne zagotavljamo, da bodo vstopnice na voljo tudi na dan dogodka.

You may also like