Festival In Memoriam prof. Peter Hafner

»Festival In Memoriam prof. Peter Hafner nadaljuje v duhu človeka, čigar ime nosi, torej v duhu nenehnega kl(j)ubovanja razmeram v tukajšnji kulturni krajini skupaj z iskanjem tvornih rešitev, podpiranjem kreativnih godb in širjenjem obzorij.« (Luka T. Zagoričnik, SIGIC)

Pričenjamo z obeleževanjem petnajste obletnice Hafnerjevega memoriala. Še pred julijskim festivalom (19. 7. 2024 – 27. 7. 2024) se bo zvrstila množica zanimivih dogodkov, zato z veseljem napovedujemo prvega. Na škofjeloški grad ob prav posebni priložnosti prihaja prepoznavni dvojec Still Corners. Omeniti velja, da bo škofjeloški koncert tokrat edini na področju bližnjega Balkana.

Ponedeljek, 27. 5. 2024: STILL CORNERS (UK) + ECHO BEATTY (BE) – koncert ob izidu albuma »Dream Talk« / Škofjeloški grad

V petek, 5. aprila 2024, je izšel šesti album dvojca Still Corners z naslovom »Dream Talk«. Album, ki je mojstrsko aranžiran, je obenem eleganten in bridek, na njem pa je predstavljenih deset skrbno pripravljenih pesmi, ki bi jih lahko označili malodane za klasične. Still Corners sta ustvarila zvok, ki je osredotočen, eleganten in zapeljiv vse od uvodnega jesenskega »Today is the Day« do finala »Turquoise Moon«, ki prinaša spomin na vroče poletne noči.

Tessa Murray pravi: »Mnoge pesmi so nastale iz sanj. Vsako noč sem si zapisovala sanje, ki sem se jih spomnila. Med snemanjem sem nato uporabila besedila iz svoje knjige sanj in jih preizkušala v kombinaciji z različnimi loopi, ki jih je pripravil Greg. Bilo je zabavno in to, kar sem mislila, da so zgolj nekakšne sanjske blodnje, nas je na koncu presenetilo z različnimi pomeni in podobami.«

Greg Hughes, ki je album produciral v njunem studiu v Woodstocku v New Yorku, pravi: »Eksperimentirali smo z najrazličnejšimi stvarmi, kot so različni mikrofoni, ojačevalci in učinki, preden smo se za karkoli dokončno odločili. Ker je bilo vse narejeno analogno z našo novo SSL konzolo, se zvok kar blešči.«

Uvod v večer bo pripravila belgijska kantavtorica Echo Beatty, nekdanja bobnarka različnih belgijskih punk zasedb, ki je uporniški duh ni nikoli zapustil.

Vstopnice v predprodaji (25 €) so na voljo na pooblaščenih prodajnih mestih Entrio ter preko spleta (bit.ly/stillcornerstickets2024). Na dan dogodka boste zanje odšteli 30 €.

Več novic