FESTIVAL AVSENIK 2019

Od 23. do 25. avgusta bo v Begunjah na Gorenjskem, potekal 5. Festival Avsenik, ki bo treh dneh, v kraje pod Roblek, pripeljal mednarodno zasedbo nastopajočih glasbenikov in številne obiskovalce z različnih držav sveta.

Tradicionalno bo petkov večer, poimenovan MEDNARODNI DAN »NA AVTOCESTI«, namenjen domačim in mednarodnim zasedbam, izpostaviti pa moramo tudi jubilejni koncert Ansambla Saša Avsenika, ki letos praznuje svojo 10- letnico. V 4- urnem programu pa bodo nastopili tudi Gregor Avsenik, Hišni ansambel Avsenik (SLO), Schwarzwaldkrainer (D), Sepp Mattlschweiger in kvintet Juchee (A), Mißebner Trio s Klaro – najmlajša trikratna avstrijska državna prvakinja na diatonični harmoniki (A), Folklorna skupina Iskraemeco (SLO), Takeo Ischi (JPN) in humorist Hubert “Hubi” Aschenbrücker (D).

Sobotni program, poimenovan AVSENIKOV DAN »LEPO JE BITI MUZIKANT«, bodo zaokrožile zasedbe, ki gojijo močno povezavo z Avsenikovo zapuščino, in sicer Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik, Monika in Blaž Avsenik, Avsenikov tercet: Jožica Kališnik, Jožica Svete in Alfi Nipič, Okrogli muzikanti, Mitja kvintet, Jakob Štigl – absolutni zmagovalec tekmovanja harmonikarjev za nagrado Avsenik 2018 in humorist Hubert “Hubi” Aschenbrücker (D).

Organizator festivala, Tradicija Avsenik, letos še posebej stavi na nedeljski program, ki bo hkrati pravi slovenski praznik, na kar spominja že njegovo ime, in sicer SLOVENSKI DAN »SLOVENIJA, OD KOD LEPOTE TVOJE«. Obiskovalce bodo na ta dan zabavali Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik, Alpski kvintet, Veseli svatje, Ansambel Zupan, Aleksi Jercog in Kresnice, Jodel Express in Folklorna skupina Iskraemeco.

Festival bo v pokritem šotoru, na velikem odru, skupaj gostil več kot 20 glasbenih skupin in nastopajočih. Vstopnice za ta največji narodnozabavni festival v Sloveniji, so vam že na voljo na uradni spletni strani Festivala Avsenik 2019 http://festival.avsenik.com/ na avsenik@avsenik.com, preko telefona 04/ 5333 402 in na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Tradicionalno organizator festival razproda več mesecev pred prazničnim vikendom, zato obiskovalcem predlagajo, da si vstopnice zagotovijo čim prej.

Več novic