FESTIVAL AVSENIK 2019

Od 23. do 25. avgusta bo v Begunjah na Gorenjskem, potekal 5. Festival Avsenik, ki bo treh dneh, v kraje pod Roblek, pripeljal mednarodno zasedbo nastopajo─Źih glasbenikov in ┼ítevilne obiskovalce z razli─Źnih dr┼żav sveta.

Tradicionalno bo petkov ve─Źer, poimenovan MEDNARODNI DAN ┬╗NA AVTOCESTI┬ź, namenjen doma─Źim in mednarodnim zasedbam, izpostaviti pa moramo tudi jubilejni koncert Ansambla Sa┼ía Avsenika, ki letos praznuje svojo 10- letnico. V 4- urnem programu pa bodo nastopili tudi Gregor Avsenik, Hi┼íni ansambel Avsenik (SLO), Schwarzwaldkrainer (D), Sepp Mattlschweiger in kvintet Juchee (A), Mi├čebner Trio s Klaro ÔÇô najmlaj┼ía trikratna avstrijska dr┼żavna prvakinja na diatoni─Źni harmoniki (A), Folklorna skupina Iskraemeco (SLO), Takeo Ischi (JPN) in humorist Hubert “Hubi” Aschenbr├╝cker (D).

Sobotni program, poimenovan AVSENIKOV DAN ┬╗LEPO JE BITI MUZIKANT┬ź, bodo zaokro┼żile zasedbe, ki gojijo mo─Źno povezavo z Avsenikovo zapu┼í─Źino, in sicer Ansambel Sa┼ía Avsenika, Gregor Avsenik, Monika in Bla┼ż Avsenik, Avsenikov tercet: Jo┼żica Kali┼ínik, Jo┼żica Svete in Alfi Nipi─Ź, Okrogli muzikanti, Mitja kvintet, Jakob ┼átigl ÔÇô absolutni zmagovalec tekmovanja harmonikarjev za nagrado Avsenik 2018 in humorist Hubert “Hubi” Aschenbr├╝cker (D).

Organizator festivala, Tradicija Avsenik, letos ┼íe posebej stavi na nedeljski program, ki bo hkrati pravi slovenski praznik, na kar spominja ┼że njegovo ime, in sicer SLOVENSKI DAN ┬╗SLOVENIJA, OD KOD LEPOTE TVOJE┬ź. Obiskovalce bodo na ta dan zabavali Ansambel Sa┼ía Avsenika, Gregor Avsenik, Alpski kvintet, Veseli svatje, Ansambel Zupan, Aleksi Jercog in Kresnice, Jodel Express in Folklorna skupina Iskraemeco.

Festival bo v pokritem ┼íotoru, na velikem odru, skupaj gostil ve─Ź kot 20 glasbenih skupin in nastopajo─Źih. Vstopnice za ta najve─Źji narodnozabavni festival v Sloveniji, so vam ┼że na voljo na uradni spletni strani Festivala Avsenik 2019 http://festival.avsenik.com/ na avsenik@avsenik.com, preko telefona 04/ 5333 402 in na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Tradicionalno organizator festival razproda ve─Ź mesecev pred prazni─Źnim vikendom, zato obiskovalcem predlagajo, da si vstopnice zagotovijo ─Źim prej.

You may also like