Fascinanten mini roadmovie Werefox

Werefox snemanje Redneck spot foto Nina Ferkolj-3S svojim drugim videospotom za pesem ┬╗The Redneck Genius Story┬ź se Werefox ponujajo cinemati─Źne roadtrip sanje oz. vizijo prihodnosti de─Źka, katerega ┼żivljenjski center in najvi┼íjo vrednoto predstavlja ─Źudovit rde─Ź Mustang. V videospotu se zvrstijo zanimive in nepri─Źakovane lokacije: avtoodpad, cerkev, cesta in, seveda, rde─Źi mustang.

Tako spot kot tudi pesem je navdihnila novela ameri┼íkega pisatelja Harryja Crewsa The Car, v kateri prika┼że patolo┼íko navezanost glavnega protagonista Hermana na avtomobile, ki kulminira v tem, da po delih poj├ę avtomobil – to je zanj ultimativni akt ljubezni.

V videu mladega Hermana suvereno odigra Dion Launay. V vlogi odraslega Hermana pa se predstavi Filip Samobor, ki s svojo surovo, katarzi─Źno energijo drvi Hermanovi usodi naproti; vlogo skrivnostnega dekleta v Mustangu je odigrala Olja Jelenc. Pri─Źa smo postopni preobrazbi, zametkom vse┼żivljenjske obsesije, ki se za─Źne na avtoodpadu, kjer Herman odra┼í─Źa. Tu se tudi prvi─Ź soo─Źi s smrtjo, naslado in ljubeznijo ÔÇô vse to odseva v ukrivljeni, zarjaveli plo─Źevini, natrganem usnju in vonju dizelskih razbitin ter se pove┼że v miti─Źni objekt ÔÇô AVTO. Konec nas pripelje na za─Źetek: Herman se odlo─Źi, da ga ne bo ubilo to, kar ljubi najbolj.

Videospot The Redneck Genius Story:

You may also like