Fascinanten mini roadmovie Werefox

Werefox snemanje Redneck spot foto Nina Ferkolj-3S svojim drugim videospotom za pesem »The Redneck Genius Story« se Werefox ponujajo cinematične roadtrip sanje oz. vizijo prihodnosti dečka, katerega življenjski center in najvišjo vrednoto predstavlja čudovit rdeč Mustang. V videospotu se zvrstijo zanimive in nepričakovane lokacije: avtoodpad, cerkev, cesta in, seveda, rdeči mustang.

Tako spot kot tudi pesem je navdihnila novela ameriškega pisatelja Harryja Crewsa The Car, v kateri prikaže patološko navezanost glavnega protagonista Hermana na avtomobile, ki kulminira v tem, da po delih pojé avtomobil – to je zanj ultimativni akt ljubezni.

V videu mladega Hermana suvereno odigra Dion Launay. V vlogi odraslega Hermana pa se predstavi Filip Samobor, ki s svojo surovo, katarzično energijo drvi Hermanovi usodi naproti; vlogo skrivnostnega dekleta v Mustangu je odigrala Olja Jelenc. Priča smo postopni preobrazbi, zametkom vseživljenjske obsesije, ki se začne na avtoodpadu, kjer Herman odrašča. Tu se tudi prvič sooči s smrtjo, naslado in ljubeznijo – vse to odseva v ukrivljeni, zarjaveli pločevini, natrganem usnju in vonju dizelskih razbitin ter se poveže v mitični objekt – AVTO. Konec nas pripelje na začetek: Herman se odloči, da ga ne bo ubilo to, kar ljubi najbolj.

Videospot The Redneck Genius Story:

Več novic