FAKINI- Junak

Luč sveta je ugledal nov videospot za skladbo Junak skupine Fakini, ki je posvečena športnikom, kateri so v teh covid časih še toliko bolj cenjeni, saj nam s svojimi uspehi dajejo veselje, radost, nas povezujejo in nam navsezadnje dajejo upanje. Gre za pravo navijaško skladbo, saj imajo Fakini vse športnike za junake.

Boštjan Cerar, harmonikar skupine Fakini nam je povedal, da se mu je ideja za skladbo Junak porodila v času, ko je njegov sin Tristan ob gledanju košarkarske tekme strastno in glasno navijal za našega junaka Luko Dončića: “To njegovo veselje nas je spodbudilo in nastala je prava navijaška pesem z naslovom ”Junak.”

Skupina Fakini, ki jo sestavljajo Ivek Gungl (bas kitara),Matej Knez (ritem kitara), Boštjan Cerar (frajtonarica) in Alen Gungl (bobni), se v avtorskih skladbah predstavlja kot zabavna skupina s pridihom narodne glasbe s frajtonarico in pa tudi mediteransko obarvane pesmi . Seveda pa na svojih nastopih izvajajo celotno slovensko, hrvaško in ostalo tujo plesno glasbo. Ob igranju v živo, dajejo velik poudarek na pravi zabavi, v kar vlagajo veliko energije, zato je njihov nastop še toliko bolj zanimiv. Fantje so nam zaupali, da se znajo na nastopih popolnoma prepustiti željam poslušalcev in plesalcev. Ker so fantje vso stvar vzeli resno, boste o njih zagotovo še veliko slišali.

Njihov moto je: “Glasba je naše življenje. Naše življenje je glasba.”

Spletna stran: www.fakini.si

Več novic