EYESBURN predstavlja novo izdajo Reality Check in napoveduje turnejo po Sloveniji

Prvi single, ki ga bomo spoznali, nosi naslov Time
EYESBURN photo 1
Eyesburn so legende crossover metala in reggae zvoka iz Beograda (Srbija), ki so bili pri nas v 90-ih letih redni gostje. Po večletni odsotnosti z odrov so se pred dvema letoma vrnili in sedaj predstavljajo novo izdajo ter v marcu napovedujejo krajšo turnejo tudi po Sloveniji.

Time je novi single z albuma Reality Check, video so posneli v Domu omladine v Pančevu, režijo spota pa zaupali Zoranu Stefanovu (Iskaz). Time je verjetno najbolj komercialna in ritmična pesem z albuma, pravi spoj in preplet melodičnega rocka, metal kitarskih rifov ter skaja, prepoznavnega petja Coyota in značilnega reggae momenta, s katerim so Eyesburn tudi zasloveli v 90-ih.

Eyesburn napovedujejo turnejo med 12. in 15. marcem, videli pa jih bomo v Zagrebu, Ljubljani, Mariboru in Kranju.

Več o Eyesburn:
Skupina Eyesburn je bila ustanovljena leta 1994. Prvi album, Freedomize, je bil  posnet v živo v beograjskem klubu KST. V tem obdobju je skupina igrala pretežno v beograjskih klubih, občasno tudi v klubih drugod po Srbiji. V tem času so tudi začeli s snemanjem prvega studio albuma Dog Life. Zaradi menjav članov v skupini so nadaljevali kot trio in začeli raziskovati druge glasbene zvrsti (reggae, dub, drum&bass), s tem pa ustvarili svoj poseben zvok ter mešanico stilov. Njihova glasba je postala všeč mnogim in število oboževalcev se je začelo vzpenjati. Kot rezultat naraščajoče popularnosti so bili povabljeni na predvolilno turnejo “IT’S TIME” in “USE IT (your brain)”, ki so se je z veseljem udeležili.

Posneli so soundtrack za mladinski film Munje in se tako predstavili širšemu občinstvu. V letih 2001 in 2002 so odigrali preko 400 koncertov predvsem v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Sloveniji ter postali ena izmed bolj zanimivih skupin na glasbeni sceni bivše Jugoslavije. Skupaj s Tonyem Allenom so nastopili na EXIT festivalu v Novem Sadu. Kot gostje so nastopili v Begradu na koncertu glasbenika Lee Scratch Perryja (skupaj z Ank Steady Spear), Burnin Speara in skupinami kot so Pro-Pain in Disciplin’ A Kitchme.

Kasneje je skupina posnela z reggaejem obarvan album Gabau ter album Cool Fire, na katerem so sodelovali z dub poetom Ank Steady Spear, ki je napisal besedilo in z njimi tudi nastopal. Naslednji album Solid je izšel maja 2003 in je po mnenju tako oboževalcev kot tudi kritikov njihov najboljši album do sedaj.

Njihova vse večja popularnost je vodila k vabilu Maxa Cavalera, da se mu pridružijo pri pesmi Moses on the Soulfly pri albumu Prophecy in na nastopu na evropski Prophecy turneji leta 2004. Na začetku leta 2007 je skupina naznanila odmor. Vse je bilo tiho do polovice 2011, ko je Eyesburn javno naznanil povratni koncert na Jelen Top 10 Tour 2011.

Po zelo ugodnih odzivih na ponovno združitev skupine tako s strani kritikov kot tudi občinstva, so Eyesburn poskrbeli za novo navdušenje z novo izdajo. Reality Check (2013) je dolgo pričakovani novi album legendarne srbske crossover zasedbe. Album prinaša 15 pesemi, pod katerimi se podpisuje producent Miloš Mihajlović (Blaze studios), mastering pa je bil realiziran s pomočjo Jensa Bogrena (Sensation street studio). Po 8 letih od izdaje zadnjega albuma je za Eyesburn napočilo novo poglavje – čas je da preverimo realnost.  Reality Check. Peace Metal.

Trenutno skupino sestavljajo:  Coyote (vokal, trobenta), Laza  (bas kitara), Boske (bobni), Lale  (glavna kitara), Đura (ritem kitara), Dule (bariton sax) in Vukašin (trobenta, spremljevalni vokal).

Time (videospot):

V živo: Exit 2014 http://www.youtube.com/watch?v=o6ZJxBZrkFM
V živo: Koncert godine Novi Sad 2011:
http://www.youtube.com/watch?v=M_0pRzb8O00

Več o Eyesburn:
Kurz RV: http://www.kurzrockvibe.si/eyesburn/
Uradna spletna stran: http://eyesburn.net/
Uraden FB: https://www.facebook.com/eyesburn.band

POSLUŠAJ SI ALBUM Reality Check v celoti na Youtube:

EYESBURN photo 1

EYESBURN photo 2

EYESBURN photo večja 1

Eyesburn promo foto manja

Eyesburn tour banner 960x370

Več novic