EPPUR SI MUOVE! – DAN ZA LJUBITELJE GRAMOFONOV IN VINILNIH PLO┼á─î

Ljubljana, 20. februarja 2019 – Hi-Fi Ljubljana, Zvok z razgledom vabi na Fono dan 2019, sre─Źanje proizvajalcev in predstavnikov vrhunskih znamk high-fidelity avdio opreme, ki se bo to soboto, 23. februarja, s pri─Źetkom ob 10.00, odvijal v ljubljanskem hotelu Lev. Za dobro vzdu┼íje in odli─Źno glasbo bodo tokrat poskrbeli izklju─Źno z analognimi viri zvoka in se s tem poklonili pionirju kulture zavednega poslu┼íanja – gramofonu.

Dogodek je namenjen vsem ljubiteljem gramofonskih plo┼í─Ź, avdiofilom in ostalim tehnolo┼íkim entuziastom, ki bodo na dogodku lahko u┼żivali v posebnem ┼íarmu analognih posnetkov, vrhunskih avdio sistemih in ekskluzivnih premiernih predstavitvah novih tehnolo┼íkih dose┼żkov. Obeta se bogat program predavanj tujih in slovenskih strokovnjakov, akusti─Źni koncert zasedbe Mascara Quartet, v pop-up Plo┼í─Źarni z razgledom pa bo na voljo tudi ┼íirok izbor gramofonskih plo┼í─Ź za glasbene sladokusce.

In vendar se vrtijo!

Obiskovalci bodo lahko na lastna u┼íesa izkusili ┼íarm dobre glasbe, ki se vrti s 33 ali 45 obrati na minuto in primerjali zven gramofonov razli─Źnih cenovnih razredov – od vrhunskih vhodnih modelov, do zverin te┼żjih kategorij, ki bolj krepko udarijo po denarnici. Na enem samem mestu bodo zbrani najnovej┼íi modeli doma─Źih in tujih proizvajalcev; predstavile se bodo tako mlaj┼íe znamke kot tudi tiste legendarne, ki kljub digitalizaciji vsega okrog nas, meje analogne reprodukcije zvoka ┼íe vedno premikajo vedno vi┼íje ÔÇô Kuzma, VPI Industries, Audio Note, Gold Note, Well Tempered Lab, Rega, Audio-Technica, Reloop Hi-Fi, Cambridge Audio, Archus Audio, Audio Alto ÔÇŽ

Iz ljubezni in spoštovanja do glasbe

Na zvo─Źnem odru Hi-Fi Ljubljana bodo nastopili konstruktorji in strokovnjaki za glasbeno produkcijo, ki iz spo┼ítovanja do glasbe analogno reprodukcijo zvoka razvijajo v umetnost. Svojo vizijo in unikaten pristop k in┼żeniringu bo predstavil Maurizio Aterini, ustanovitelj podjetja Gold Note, toskanskega proizvajalca high-end gramofonov. Franc Kuzma bo udele┼żencem delavnice povedal vse, kar bodo ┼żeleli vedeti o gramofonih. Program pa se bo dotaknil tudi analogne glasbene produkcije. Kot gost bo nastopil Mitja Re┼żman, ustanovni ─Źlan in basist zasedbe Mascara Quartet in spregovoril o nastanku njihovega novega albuma Barco Negro, ki ga je kvartet v ┼żivo posnel v Studiu Jork, brez nasnemavanj, direktno na analogni trak (reel to reel). Odvilo se bo tudi premierno javno predvajanje plo┼í─Źe Round Trip, ki jo je Zlatko Kau─Źi─Ź posnel leta 1974 v studiju Akademik in je v zbirateljski izvedbi lansko leto iz┼íla pri Zalo┼żbi Klopotec. Iztok Zupan, ki se podpisuje tudi pod mastering plo┼í─Źe, bo ob predvajanju povedal ve─Ź o izzivih, ki jih je prinesel njen nastanek.

Ve─Ź o organizaciji Hi-Fi Ljubljana na:
https://hifi-ljubljana.org/

Ve─Ź o Fono dnevu 2019 na:
https://www.facebook.com/hifiljubljana

You may also like