Emona BRASS festival 2018

Med 24. in 26. 5. 2018 bo na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana potekal že drugi Emona BRASS festival 2018. Gre za festival, ki združuje koncerte, mojstrske tečaje in delavnice za trobilce – trobentače, pozavniste, horniste in tubiste.

Nekoliko po vzoru Emona Festivala, ki ga Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana zelo uspešno organizira že od leta 2011 in je namenjen pihalcem, se je trobilni oddelek KGBL-ja pred leti na pobudo prof. Matjaža Jevšnikarja odločil za podoben festival – namenjen trobilcem. Vsako leto festival povabi k sodelovanju mednarodno uveljavljeno trobilno zasedbo. Člani te zasedbe v času festivala vodijo mojstrske seminarje in se občinstvu in mladim glasbenikom predstavijo tudi s koncertom. Emona Brass festival je namenjen dijakom, študentom, profesorjem in ljubiteljem trobilne glasbe.

Emona Brass festival letos gosti člane svetovno znanega trobilnega septeta MNOZIL BRASS iz Avstrije. Mnozil Brass je bil ustanovljen že leta 1992 na Dunaju in velja danes za eno vodilnih trobilnih zasedb na svetu, ki se sprehaja med klasiko, jazzom in drugimi glasbenimi zvrstmi ter s svojimi vragolijami in duhovitostjo polni dvorane po vsem svetu. 24. in 25. 5. 2018 bo zasedba nastopila kar na dveh koncertih v veliki dvorani L. M. Škerjanca na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Zasedba se tokrat prvič predstavlja v Ljubljani. Člani zasedbe bodo v nadaljevanju (25. in 26. 5. 2018) vodili mojstrske tečaje za trobentače, pozavniste, tubiste in komorno igro (Thomas Gansch – trobenta / Robert Rother – trobenta / Roman Rindberger – trobenta / Gerhard Füßl – pozavna / Zoltan Kiss – pozavna / Wilfried Brandstötter – tuba/evfonij / Leonhard Paul – komorna igra), mojstrski tečaj in delavnico za horn pa bo vodila prof. Szilágyi Pálme, ki poučuje na Akademiji za glasbo v Budimpešti.

Vzporedno bodo v okviru EMONA BRASS festivala potekale delavnice za mlade trobilce, ki jih bodo vodili trije domači in ena tuja profesorica: Matjaž Jevšnikar – trobenta / Szilágyi Pálma – rog / Andrej Karba – pozavna in Igor Krivokapič – tuba.

Festival bo kot običajno zaokrožil zaključni koncert udeležencev mojstrskih tečajev in delavnic, ki bo 26. 5. 2018 ob 17:00 uri v dvorani L. M. Škerjanca na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana na Ižanski 12.

Do sedaj se je na mojstrske seminarje in delavnice Emona Brass festivala prijavilo že več kot 130 udeležencev.

KONCERTI:

24. 5. 2018 ob 19:30 / Dvorana Lucijana Marije Škerjanca, Ižanska 12, 1000 Lj
MNOZIL BRASS

25. 5. 2018 ob 19:30 / Dvorana Lucijana Marije Škerjanca, Ižanska 12, 1000 Lj
MNOZIL BRASS

26. 5. 2018 ob 17:00 / Dvorana Lucijana Marije Škerjanca, Ižanska 12, 1000 Lj
ZAKLJUČNI KONCERT udeležencev mojstrskih tečajev in delavnic festivala Emona BRASS

Več novic