Dotik je dovolj – Grizl

Skupina Grizl predstavlja novi single Dotik je dovolj ob izdaji svojega prvenca 17 mečev!
Fantje se poznajo že dolgo časa in so skupaj igrali v drugih zasedbah, pred kakšnim letom pa so se odločili, da pod svežim imenom Grizl skupaj ustvarijo material za novo ploščo. Skupino tako sestavljajo izkušeni glasbeniki: Tomi Gregel – bas, Ivica Gregel – bobni, Matjaž Predanič – klaviature in Zoran Zlatič, kot glavni vokal in kitara. V glasbi skupine Grizl se čutijo vplivi vseh obdobij rock glasbe in glasbe od 60. let pa do danes.

Novi album 17 mečev so fantje posneli kar v prostoru v katerem vadijo. »To je bila čudovita izkušnja. Nismo bili časovno omejeni, bolj smo se posvetili iskanju dobrega zvoka. Album je nastajal v pozitivnem vzdušju. Mislim, da se to tudi čuti.« je o nastajanju albuma povedal pevec Zoran Zlatič. Skladbe na novem albumu pa se predvsem dotikajo večnih tem življenja in svobode, nujnosti tako dobrih kot slabih življenjskih izkušenj ter o tem, da je včasih potrebno postaviti razum na drugo mesto in občutke na prvo. Dotik je dovolj je že drugi single z novega albuma, prvi single Lovec in plen pa je doživel zelo pozitiven sprejem pri občinstvu.

GrizlFR-6

Dotik je dovolj govori o življenjskih rutinah, v katere nas spravlja današnji tempo življenja, ko ljudje ne razmišljajo več o bistvenih, ampak le površinskih stvareh ter postajajo odtujeni, iskren dotik pa lahko to spremeni. Fantje pa za novi single že pridno snemajo novi videospot. V novem letu bodo Grizl predvsem predstavljali svoj novi album 17 mečev, zelo pa jih veseli, ko se njihova glasba in besedila dotaknejo poslušalcev in dobijo po koncertih spodbuden komentar ali kompliment od občinstva.

Poslušate tukaj: KLIK na povezavo

Podatki o skladbi »Dotik je dovolj«:
Snemano: Demolition group, december 2014, by: Grizl / Produkcija: Grizl / Album: 17 mečev, 2015 / Mix & Mastering: Studio Podmornica, Samobor 2015 / Band: vokal, kitara – Zoran Zlatič / bobni – Ivica Gregel / bas – Tomi Gregel / klaviature – Matjaž Predanič.

Več novic