Dobrodelna 2CELLOS podarjata lok projektu Botrstvo

2Cellos projektu Botrstvo v Sloveniji velikodušno podarjata enega od svojih lokov za čelo, ki bo prodan na dobrodelni dražbi, ki bo izpeljana na Valu 202. Luka in Stjepan, ki s svojim delom in ustvarjanjem navdušujeta otroke po vsem svetu za čelo in tudi klasično glasbo, bosta celoten izkupiček od dražbe namenila spodbujanju glasbenih talentov otrok iz projekta Botrstvo.

Otrokom iz ogroženih družin, ki si plačila glasbene šole in visokih cen za instrumente ne morejo privoščiti, bosta tako omogočila nadaljni razvoj njihovega glasbenega talenta. “Trdo delo, popolna predanost, dobrodelnost in vračanje okolju iz katerega izhajava so vrednote, ki jih živiva” pravita glasbenika. Za dobrodelno dražbo projekta Botrstvo sta namenila enega od svojih lokov za čelo, na katerega sta čelista zelo navezana. Lok čelista spremlja skozi kariero, skozi vadbo, odrekanje in trdo delo, kar je Luko in Stjepana nazadnje popeljalo okoli sveta, do koncertnih turnej po vseh kontinentih in koncertiranja v najbolj prestižnih koncertnih dvoranah – od dvorane Royal Albert Hall v Londonu do Sydneyjske opere. S trdim delom in predanostjo sta 2Cellos dosegla več kot 1.000 razprodanih koncertov po vsem svetu, 252 milijonov ogledov na YouTubu in več kot 1 milijon všečkov na Facebooku. “Veliko otrok se zadnje čase zanima za učenje čela, kar je lepo in prav, žal pa se ne zavedajo, da je to garanje. Da je to tako kot pri vrhunskem športu, če želiš, da ti uspe, moraš temu posvetiti ogromno časa in energije. Čelu moraš posvetiti 20 let življenja” še pravita 2Cellos in dobrodelni dražbi podarjata lok, s katerim sta preigrala ogromno število skladb, kot simbol njunega trdega dela.

http://val202.rtvslo.si/2017/04/drazba-lok-za-celo-2-cellos/

Dražba za pomoč mladim glasbenim talentom iz projekta Botrstvo v Sloveniji bo potekala od ponedeljka, 3. aprila 2017 od 10.00 ure v etru Vala 202 in na spletni strani www.val202.si . Zaključek dražbe bo v petek, 7. aprila ob 8.00 uri v živo v etru Vala 202. Vse podrobnosti o poteku dražbe bodo objavljene na spletni strani Vala 202. Koncerta v Ljubljani pa bosta priložnost, da bosta 2Cellos lok podarila predstavnikom projekta Botrstvo.

V sklopu projekta Botrstvo, ki ga že več let medijsko podpira tudi Val 202, so med drugim dražili nogometni dres Cristiana Ronalda ter rumeno majico in zmagovalne smuči Petra Prevca. Zdaj pa bosta projektu svoj lok za dobrodelno dražbo podarila tudi 2Cellos. “Botrstvo je veliko več, kot si ljudje predstavljajo, saj otroke vseskozi spremljamo in tudi poskrbimo, da se sredstva res porabijo za dobrobit otrok,” pojasni Tina Kočar, koordinatorka projekta, ki je do danes pomagal skoraj 8200 otrokom iz vse države. Za to je poskrbelo 7149 botrov, med njimi tudi taki, ki ga podpirajo celo iz tujine, tudi z drugih celin. Trenutno za več kot 5100 vključenih otrok skrbi nekaj več kot 4400 botrov.

Luka in Stjepan bosta v prihodnjih dneh nastopila tudi v Sloveniji, saj 7. in 8. aprila 2017 skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV prihajata v ljubljanske Stožice! V slovenskem projektu Botrstvo sta prepoznala priložnost, da pomagata mladim glasbenim talentom in se odločila projektu za dobrodelno dražbo pokloniti svoj lok za violončelo.

Več novic