DIVANHANA – Zavrzlana Tour 2024

JESENICE – Gledališče Toneta Čufarja 05. 07. 2024

LJUBLJANA – Kino Šiška 06. 11. 2024

Divanhana, dinamična zasedba, ki so jo leta 2009 ustanovili študenti sarajevske glasbene akademije, se posveča revitalizaciji balkanske tradicionalne glasbe s sodobnim pridihom. Njihov edinstven zvok združuje sevdah, urbano tradicionalno glasbo Bosne in Hercegovine, z elementi jazza, popa in klasične glasbe, pri tem pa izkazuje njihovo vsestranskost in inovativen pristop. V svoji karieri je Divanhana nastopila na prestižnih festivalih, kot sta Womex v Solunu in Expo 2020 v Dubaju, kar odraža bendov ugled na mednarodni ravni.

Diskografija skupine vključuje pet studijskih albumov, med katerimi je zlasti Zavrzlama (2022) požel izjemno kritiško hvalo. Album se je uvrstil na vrh evropske lestvice World Music Charts in zasedbo leta 2023 pripeljal do nagrade revije Songlines za najboljšo skupino. Z izvirnimi deli in osveženimi tradicionalnimi skladbami plošča Zavrzlama ni le razširila Divanhaninega kroga poslušalcev, temveč je tudi pomagala ohraniti bogato dediščino balkanske glasbe.

Bend je odigral že skoraj petsto čustveno hipnotičnih koncertov po Evropi, Kanadi in Aziji. V Kinu Šiška z veseljem pričakujemo Divanhanin povratek novembra 2024 in vabimo občinstvo, da v živo izkusi zasedbine osupljive melodije, bogato kulturno dediščino in inovativno glasbeno zmes, ki je očarala poslušalce po vsem svetu. Pridružite se nam na nepozabnem večeru z mojstri sodobnega sevdaha.

Vstopnice Jesenice: https://www.mojekarte.si/si/divanhana-zavrzlama-tour/vstopnice-1183768.html

Vstopnice Kino Šiška: https://www.eventim.si/si/vstopnice/divanhana-ljubljana-kino-siska-644142/event.html?co=svn

Več novic