Ditka ZMAGALA na največjem festivalu za kantavtorje v Bolgariji

Predstavitev novega albuma v Sloveniji razprodana, odprt dodaten koncert, 15.10.2019

V Sofiji se je pretekli vikend odvijal največji festival za kantavtorje v Bolgariji, Sofia Singer / Songwriter Fest 2019. Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka je v razprodani palači kulture v glavnem mestu Bolgarije pometla s konkurenco in se uvrstila na prvo mesto. Na tradicionalnem festivalu se vsako leto zberejo pesniki in pevci iz Bolgarije, Srbije, Hrvaške, Romunije in celo iz Združenih držav Amerike.

Ditkin nastop na festivalu je podprlo tudi slovensko veleposlaništvo v Sofiji.

“Občutki so zares enkratni. Zmaga zame je bila že to, da sem se imela priložnost družiti s tako enkratnimi glasbeniki in navezati nova prijateljstva. Vzdušje je bilo zares prijetno. Vsi so bili tako prijazni, drug drugega smo spodbujali in držali skupaj. Prvo mesto mi pomeni potrditev, da delam dobro, da se moje pesmi dotaknejo ljudi, kar je zares nekaj najlepšega.” Ditka

Poleg plakete je kot prvo nagrado prejela unikatno akustično kitaro.

Ditka se je dogodku predstavila s štirimi svojimi skladbami, kjer je avtorica tako glasbe kot besedila. Gre za čisto nove pesmi, ki jih je napisala to poletje in še niso studijsko posnete. Bodo pa del angleškega projekta, ki ga počasi pripravlja za prihodnja leta. V polfinalu je zapela pesmi The Light in Your Girl Again, v finalu pa On the Same Line in Believe. Po uradnem delu je sledil krajši Recital vsakega izmed polfinalistov, na katerem pa je Ditka odigrala tudi dve pesmi v slovenskem jeziku, uglasbeno poezijo Ferija Lainščka.

Tekmovanje je potekalo v prostorih bolgarskega kulturnega centra, v ambientu kluba Studio 5, na finalnem večeru pa je kot gost sodeloval lanski zmagovalec, Irec Shane O’Fearghail.

“Tako lepo so sprejeli slovenski jezik in mu zares prisluhnili.”

To pa ni prvič, da je Ditka blestela v tujini – v Veliki Britaniji se je pesem Dreamer uvrstila v finale festivala Songwriting Contest, njene pesmi pa so odlično sprejeli tudi na Slovaškem, Madžarskem, v Bolgariji, Italiji in na Hrvaškem.

Ditka se po treh dneh v Sofiji vrača nazaj na Koroško. A časa za počitek ne bo kaj dosti, saj jo kmalu čaka predstavitev novega albuma z uglasbeno poezijo. Album Ne bodi, kar nisi bo Ditka predstavila na dveh promocijskih koncertih v Siti Teatru v Ljubljani. Zaradi izjemnega zanimanja in razprodanega prvega koncerta 16.10., je namreč odprt dodatni termin, 15.10.2019.


LINKS:

✔ https://www.facebook.com/ditkamusic/
✔ https://www.instagram.com/ditkamusic/
✔ https://twitter.com/ditkamusic
✔ https://www.youtube.com/channel/UC9bb2ChWb_p55jXITVrK0Uw
✔ https://www.ditkamusic.com/

Vstopnice: SiTi Teater in Mojekarte
Spletni nakup: http://bit.ly/DitkaSitiTeater15oktober

Več novic