Ditka ZMAGALA na najve─Źjem festivalu za kantavtorje v Bolgariji

Predstavitev novega albuma v Sloveniji razprodana, odprt dodaten koncert, 15.10.2019

V Sofiji se je pretekli vikend odvijal najve─Źji festival za kantavtorje v Bolgariji, Sofia Singer / Songwriter Fest 2019. Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka je v razprodani pala─Źi kulture v glavnem mestu Bolgarije pometla s konkurenco in se uvrstila na prvo mesto. Na tradicionalnem festivalu se vsako leto zberejo pesniki in pevci iz Bolgarije, Srbije, Hrva┼íke, Romunije in celo iz Zdru┼żenih dr┼żav Amerike.

Ditkin nastop na festivalu je podprlo tudi slovensko veleposlaništvo v Sofiji.

“Ob─Źutki so zares enkratni. Zmaga zame je bila ┼że to, da sem se imela prilo┼żnost dru┼żiti s tako enkratnimi glasbeniki in navezati nova prijateljstva. Vzdu┼íje je bilo zares prijetno. Vsi so bili tako prijazni, drug drugega smo spodbujali in dr┼żali skupaj. Prvo mesto mi pomeni potrditev, da delam dobro, da se moje pesmi dotaknejo ljudi, kar je zares nekaj najlep┼íega.” Ditka

Poleg plakete je kot prvo nagrado prejela unikatno akusti─Źno kitaro.

Ditka se je dogodku predstavila s ┼ítirimi svojimi skladbami, kjer je avtorica tako glasbe kot besedila. Gre za ─Źisto nove pesmi, ki jih je napisala to poletje in ┼íe niso studijsko posnete. Bodo pa del angle┼íkega projekta, ki ga po─Źasi pripravlja za prihodnja leta. V polfinalu je zapela pesmi The Light in Your Girl Again, v finalu pa On the Same Line in Believe. Po uradnem delu je sledil kraj┼íi Recital vsakega izmed polfinalistov, na katerem pa je Ditka odigrala tudi dve pesmi v slovenskem jeziku, uglasbeno poezijo Ferija Lain┼í─Źka.

Tekmovanje je potekalo v prostorih bolgarskega kulturnega centra, v ambientu kluba Studio 5, na finalnem ve─Źeru pa je kot gost sodeloval lanski zmagovalec, Irec Shane O’Fearghail.

“Tako lepo so sprejeli slovenski jezik in mu zares prisluhnili.”

To pa ni prvi─Ź, da je Ditka blestela v tujini – v Veliki Britaniji se je pesem Dreamer uvrstila v finale festivala Songwriting Contest, njene pesmi pa so odli─Źno sprejeli tudi na Slova┼íkem, Mad┼żarskem, v Bolgariji, Italiji in na Hrva┼íkem.

Ditka se po treh dneh v Sofiji vra─Źa nazaj na Koro┼íko. A ─Źasa za po─Źitek ne bo kaj dosti, saj jo kmalu ─Źaka predstavitev novega albuma z uglasbeno poezijo. Album Ne bodi, kar nisi bo Ditka predstavila na dveh promocijskih koncertih v Siti Teatru v Ljubljani. Zaradi izjemnega zanimanja in razprodanega prvega koncerta 16.10., je namre─Ź odprt dodatni termin, 15.10.2019.


LINKS:

✔ https://www.facebook.com/ditkamusic/
✔ https://www.instagram.com/ditkamusic/
✔ https://twitter.com/ditkamusic
✔ https://www.youtube.com/channel/UC9bb2ChWb_p55jXITVrK0Uw
✔ https://www.ditkamusic.com/

Vstopnice: SiTi Teater in Mojekarte
Spletni nakup: http://bit.ly/DitkaSitiTeater15oktober

You may also like