Ditka zlila dve skladbi v eno

Kantavtorica Ditka je predstavila nov videospot, ki je nekaj povsem posebnega. V njem zgodbo namreč prikaže skozi dve različni skladbi. Česa podobnega pri slovenskih glasbenikih še nismo zasledili.

Ideja o združitvi dveh skladb v en videospot se je rodila, ko je morala glasbenica zaradi epidemije koronavirusa snemanje videospotov za obe pesmi kar štirikrat odpovedati.

Videospot se prične s pesmijo Drugo ime v kateri spoznamo glavna lika zgodbe – dve osamljeni duši, ki ju združi Ditkina glasba. Zaljubita se in sta srečna. Pesem se ob koncu subtilno prelije v drugo melodijo skladbe Ne vem, če veš, ki poudarja komponento časa, ki neustavljivo beži, a vendar se zdi tako dolg, kadar čakamo na ljubljeno osebo.

»Znašli smo se v času, ki od nas zahteva, da se bolj kot kadarkoli prej prilagajamo spremembam. Zdaj ni čas za rutino, ampak za razmišljanje izven okvirjev«, je povedala Ditka, ki je želela kar najbolje izkoristiti čas in ekipo, ko so se končno lahko lotili projekta.

Dve poeziji izpod peresa Ferija Lainščka, ki ju je Ditka uglasbila za svoj album Ne bodi, kar nisi, aranžma pa jima je dodal Gorazd Čepin, sta, kot pravi sama, skladbi, ki sta se najbolj dotaknili src njenih poslušalcev. Prav zato verjame, da bosta združeni skupaj imeli še večjo moč.

Zgodbo sta ji pomagala ustvariti njena prijatelja Maša in Blaž, simpatičen par, ki sta svoji vlogi odigrala več kot odlično. Za video podobo pa sta poskrbela Dobran Laznik in Gregor Šteharnik, ki pod imenom »Kiki-Riki Films« ustvarjata vrhunsko video produkcijo.

Več novic