DITKA s koncertom uglasbene poezije v Slovenski filharmoniji

Pevka in kitaristka Ditka, ki je pred kratkim predstavila uglasbeno poezijo Ferija Lainščka, z naslovom Demon ljubezni, bo leto zaključila s prazničnim koncertom v Slovenski filharmoniji, poimenovanim Ne bodi kot drugi.

Ditki in Feriju Lainščku se bodo na odru pridružili člani spremljevalne zasedbe in glasbeni gosti, ki bo poskrbeli za prazničen zaključek leta 2016, ki ga je Ditka proslavila tudi z izidom albuma Ne spreminjaj me. Ditka in Gorazd Čepin sta na albumu uglasbila deset pesmi Ferija Lainščka in tako je nastal celovit pesniško-glasbeni album s prepoznavno avtorsko govorico.

DITKA in FERI LAINŠČEK z gosti – NE BODI KOT DRUGI
(koncert uglasbene poezije)
SLOVENSKA FILHARMONIJA, Ljubljana – Sreda, 28.12.2016, 19:30
Cena vstopnic v predprodaji (vsa prodajna mesta Eventima): 15 €, na dan dogodka: 18 €

Ditka in Feri Lainšček sicer skupaj nastopata tudi na drugih svojevrstnih in zmeraj dobro obiskanih pesniško – glasbenih dogodkih, kakršni so pri nas sicer redkost. Ditkino sodelovanje s pesnikom sicer sega v leto 2013, ko je na zgoščenki z naslovom Ne bodi kot drugi ob svojih avtorskih skladbah ter uglasbenih pesmih Toneta in Marka Pavčka zapela še nekaj njegovih. Prav naslovna pesem Ne bodi kot drugi se je tedaj poslušalcem zelo priljubila in je z leti postala prava himna mnogih mladoporočencev, saj jo pevka še danes pogosto izvaja tudi na porokah.

OSTALI KONCERTI:
24.11.2016 Ravne na Koroškem (Kulturni center)
13.1.2017 Ptuj (Mestno gledališče Ptuj)
26.1.2017 Murska Sobota (Gledališče Park)

Več novic