Deni Kožić je napisal odo morju – ‘Morska’

Po zadnjem izdanem singlu ‘Sanjanje’ je zagrebški kantavtor Deni Kožić izdal novi singel s pravim poletnim naslovom ‘Morska’. Deni je avtor besedila in glasbe, pri pesmi pa so z njim sodelovali številni priznani izvajalci, med njimi tudi Tin Ostreš, ki je odgovoren za aranžma in produkcijo pesmi.

”Vse se je začelo na morju, ko sem pesem zaigral Anteju Jeličiću, nadarjenemu jazz pianistu in skladatelju iz Biograda na Moru. Ante je s svojo klavirsko linijo ustvaril to čudovito morsko vzdušje, po tem pa je pesem prišla v roke Tine Ostreš, za aranžma in produkcijo. Želel bi se zahvaliti tudi super ekipi glasbenikov: Ivanu Arnoldu, Darku Vlahoviću, Igoru Pavlici, Mladenu Iliću Mlacki in Mirni Brdovčak. Na koncu je mastering za skladbo spet brezhibno opravil Ivan Božanić” – je o svoji novi pesmi ‘Morska’ dejal Deni.

Nova skladba oda morju ima za Denija poseben pomen: “Pesem ‘Morska’ je moja ”Oda moru”. Kdor je imel priložnost jadrati in pluti, se je lahko prepričal v ta neverjeten svet barv, vonjev in zvokov. Moj privilegij je, da imam tri prijatelje kapetane in skiperje – Robbie Šangulin iz Biograda na Moru, Žac Rajković, moj prijatelj iz Zapruđe, in Grga iz Zaprešića. Z njimi sem vedno znova odkril, kakšen je občutek jadranja brez zvoka, brez motorjev in vonja po nafti. Opazovati lepoto modrega Jadranskega morja, ko se končno odmaknemo od obale in pokukamo med zalive in otoke. Ta občutek sem želel prevesti v pesem. ”Bossa nova groove” je prišel sam po sebi do mene kot besedilo, ki sem ga napisal kar na morju.”

Verjamemo, da bo ‘Morska’ poslušalce popeljala na potovanje skozi naše modro morje z zvočnimi valovi in ​​jim vzbudila čudovite slike in spomine, ob katerih lahko vsi zaplešemo!

Več novic