Demolition Group udarno pretresli Kino Šiška

Svoj novi album ┬╗Pojdiva tja┬ź so legende slovenskega undergrounda proslavili z udarnim koncertom v Kinu ┼ái┼íka. Veliko dvorano so pretresli z eksplozijo pronicljivih besedil, podkrepljenih z zna─Źilnim zvokom saksofona, kitarskih rifov, elektronike in arhai─Źnega vokala Gorana ┼áalamona, ki ostaja neusmiljen opazovalec in kritik stanja v dru┼żbi. Z intenzivnim, gromovitim koncertom in brezkompromisnim odrskim nastopom so se Demolition Group znova potrdili kot najvplivnej┼íi slovenski underground bend.

Glasbena slika novega albuma je nabita s ─Źustvi in dru┼żbenokriti─Źno noto. Z 9 novimi pesmimi ┬╗Pojdiva Tja┬ź sicer nima tako neposredni aktivisti─Źni naboj, kot sta ga imela predhodna ┬╗Planet starcev┬ź in ┬╗Zlagano sonce┬ź, ┼íe vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kriti─Źen odnos do dogajanja okrog nas. Z novim albumom so se Demolition Group obrnili na posameznika in zaigrali na osebna ─Źustva vsakega obiskovalca. ┬╗Direktni aktivizem v ljudeh spro┼żi obrambni mehanizem, zato smo se odlo─Źili, da se tokrat obrnemo individualno na posameznika, saj so ljudje najbolj ob─Źutljivi na tisto, kar se jih neposredno dotakne┬ź pravi pevec Goran ┼áalamon. ┬╗S tem albumom smo posku┼íali nakazati kje so tiste rane v dru┼żbi: nenehen strah, tesnoba in negotovost… to smo posku┼íali naslikati v Pojdiva tja┬ź.

┬╗Dobra prispodoba za na┼í album je, da je sporo─Źilo v steklenici. Na osamljenem otoku napi┼íe┼í sporo─Źilo in ga v steklenici vr┼że┼í v morje ter neve┼í kam jo bo odneslo, ali bo pristala na obali, ali jo bo kdo na┼íel, ─Źe jo bo tisti, ki jo bo odprl, znal prebrati in razumel sporo─Źilo.┬ź ┼íe zaklju─Źi razmislek Goran.

Z ve─Ź kot 30 leti delovanja, ki sega v ─Źase skupine Gast’r’bajtr’s (1983), so na oder stopili v prenovljeni zasedbi: Ale┼í Su┼ía na saksofonu, Petar Stojanovi─ç na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran ┼áalamon in Matja┼ż Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo. Demolition Group so glasbeni fenomen, ki je presegel zgolj odrsko rockovsko pojavnost, temve─Ź so se doma─Źe po─Źutili tudi na filmu in v gledali┼í─Źu ter tudi na velikih odrih v tujini, tudi kot edini slovenski izvajalci, ki so nastopili na slovitem italijanskem glasbenem festivalu v San Remu. Tekom dolgoletnega delovanja so izdali ┼że 14 albumov in jih okronali s ┼ítevilnimi nominacijami in nagradami. Nazadnje so v Kinu ┼ái┼íka predstavili tudi predhodnika Planet starcev(2011) in Zlagano sonce(2015), ki je bil nominiran med pet najbolj┼íih albumov leta 2015. “Planet starcev je identificiral korporacije, za Zlagano sonce smo si nadeli maske, da bomo eni izmed vseh, s Pojdiva tja pa prihaja neko o─Źi┼í─Źenje in razmislek” ┼íe pravijo Demolition Group.

Vedno ob─Źutljivi na aktualnosti Demolition Group ostajajo brezkompromisna rock zasedba, na robu alterja in undergrounda ter se vedno dr┼żijo na─Źela, da je vsak njihov koncert najpomembnej┼íi v ┼żivljenju, zadovoljni poslu┼íalci pa najpomembnej┼íi cilj. Katarzi─Źno utrujeni, a zadovoljni, so poslu┼íalci zapustili veliko katedralo kina ┼ái┼íka!

Uporniški v svetu prilagajanja so Demolition Group udarno zatresli Kino Šiška!

You may also like