DANIJELA – 01. 10. 2022 – Križanke – Ljubljana

Ljubljenka publike, hrvaška pop diva Danijela Martinović vam to jesen poklanja Otvoreno srce. Po treh desetletjih na odru, številnih nagradah in čudovitih koncertih prihaja s svojimi največjimi uspešnicami v eno izmed naj imenitnejših prizorišč v Sloveniji, ljubljanske Križanke. Vsi njeni nastopi so posebne glasbene zgodbe, odlična zabava in vzdušje pa sta zagotovljena.

Zvezdniška pot Danijele Martinović, glasbenice, rojene 15. julija 1971 v Splitu, se je začela v osnovni šoli. Pri 14 letih je začela peti v skupini “Dominik”, ustanovljeni v Cerkvi Sv. Dominika. V šoli jo je igranja na mandolino učil profesor Nenad Vesanović Keko, sicer basist skupine “Magazin”. Ko t harfistka je kasneje diplomirala Srednji glasbeni šoli Josipa Hatzeja v Splitu. Ta glasbena kombinacija, prepletena z duhovnostjo, romantičnim plapolanjem strun, izjemnim posluhom, prepoznavnim samosvojim glasom in markantno interpretacijo, je določila njeno življenje. Prvi uspeh je dosegla že leta 1989 na Velikonočnem festivalu z interpretacijo pesmi “Prvo obhajilo” pisatelja in skladatelja Nikše Krpetića, kjer je osvojila prvo mesto in nagrado za splošni vtis.

Pri 17 letih se je pridružila skupini Delfini – kot edina vokalistka v zgodovini te skupine, znane po sodelovanju z Oliverjem Dragojevićem. Le nekaj mesecev po “Delfinu” se je odpravila na turnejo kot spremljevalna vokalistka Mate Miše Kovača, kar zanjo ni bila le nepozabna izkušnja, ampak tudi velika šola, saj so nastopali v nabito polnih dvoranah. Ko je leta 1989 prvič nastopila na Splitskem festivalu s pesmijo Nikše Krpetića “Zumbuli”, je bila že zelo dobro podkovana z resno glasbo – ta samostojni nastop je bil tudi napoved njene pop kariere, a pravi profesionalni začetek je zaznamoval začetek sodelovanja s Tončijem Huljićem in skupino “Magazin”.

FB dogodek: https://bit.ly/3PXuMXL

Najcenejše vstopnice: (https://bit.ly/3wjbOmh) že v prodaji (sedišče, sedežni red)!

Več novic