Dani s harmoniko nežno zapeljal Poštno ulico v ciklu Solo-Solo

Harmonika, ki že dolgo ni več inštrument, vezan samo na narodnozabavno glasbo, je skozi spretne in nežne prste Daniela Mariniča, s katerimi se je sprehajal po tipkah in gumbih z vso dušo uličnega glasbenika, s toplim nasmehom in balkansko karizmo, včeraj zvečer romantično zapeljala Poštno ulico. Od etna, swinga, tanga, popa in balkanskih melosov, publika je ob Daniju bila raznežena s solznimi očmi, ampak tudi vriskala in ploskala od navdušenja, celo vstajala od svojih miz in se s plešočimi telesi prepustila Danijevim melodijam.

Sledi še šest četrtkov, ko se bodo na manjšem odru pred Bukvarno Ciproš ob 20.30 uri samostojno predstavili vrhunski solo glasbeniki in solo glasbenica. Nastopili bodo še: 3.8. Samo Ivačič (klavir, vokal), 10.8. Igor Bezget (kitara), 17.8. Mitja Ritlop (klarinet), 24.8. Jure Tori (harmonika), 31.8. Maša Golob (violina), 7.9. Samo Šalamon (kitara). Četrtkovi nastopi so odlična dopolnitev glasbenih vikendov na Poštni ulici.

Glasbeni cikel SOLO-SOLO je žanrsko raznolik, vendar z zagotovljenimi vrhunskimi nastopi z različnimi inštrumenti, ki ustrezajo poletnem živahnem utripu mariborske promenade – Poštne ulice, ki Mariborčanom nudi uživaške večere v družbi prijateljev.

Organizator glasbenega cikla je Društvo Poštna.
Pri projektu sodelujejo: Društvo IndiJanez, Bukvarna Ciproš, Zavod Štuk in Zavarovalnica Sava.

Več novic