Dan D – 22. decembra zadnji letošnji špil v placu

Po dveh razprodanih Izštekanih koncertih bodo Dan D december zaključili s tradicionalnim nastopom za povabljene v svojem placu v Novem mestu. Leto 2018 si bomo zapomnili tudi po njihovi izvirni anti-turneji, predvsem pa po izidu ne-albuma Milo za drago.

Izštekana koncerta pred dvakrat razprodano Katedralo Kina Šiška sta gotovo še en od številnih vrhuncev v zgodbi skupine Dan D. Na njihovem četrtem soočenju z Juretom Longyko se jim je na odru pridružilo še pet zasedb – Fed Horses, Bordo, Prismojeni profesorji bluesa, Čedahuči ter Zala Kralj in Gašper Šantl. Vsi nastopajoči so priredili po eno skladbo iz obsežnega opusa Dan D, za zaključek večera pa so Tokac, Obra, Tučo, Boštjan in Nikola odigrali še svoj mini-koncert, v katerega so vključili tudi novo skladbo Boli me k. Gre za prvi single z ne-albuma Milo za drago, ki se je že lepo udomačil na lestvicah radijskih postaj.

Milo za drago je izviren glasbeno-higienski nosilec zvoka, na katerem najdemo izbor desetih skladb, nastalih na živih nastopih pred publiko v placu za vaje. Člani skupine so v preteklem letu lahko neposredno opazovali odzive na surove ‘demo’ verzije posameznih komadov, obiskovalci koncertov pa so postali neposredni del ustvarjalnega procesa. Končni pečat zgodbi so dali kar trije mladostni poducenti: Žarko Pak, Jernej Kržič in Robi Bulešić.

Ekskluzivna mila z vonjem po smrekah, ki v svojem osrčju skrivajo USB ključ s posnetki, so Dan D razvili v sodelovanju z ekipo deklet, ki pod znamko Milo za drago ustvarjajo naravno kozmetiko.

Mesečni koncerti v placu so postali tako priljubljeni, da je nekatere bilo treba ponavljati dvakrat. Decembra bodo Dan D neznanega dne in na neznani lokaciji svoj niz zaključili s posebnim koncertom. Ta se bo pričel ob že uveljavljeni zgodnji uri, ki skupini omogoča obilo časa za pokoncertno druženje z obiskovalci, številnim iz bolj oddaljenih krajev pa zagotavlja varno pot domov. Mesto za ogled koncerta si lahko rezervirate na e-naslovu info@dan-d.net.

Več novic