Dalmatinski večer na Gospodarskem razstavišču – Klapa Kampanel, Iskon, Mladen Grdović in MERI CETINIČ

Mogoče res še ne veste kje boste preživeli počitnice, je pa že jasno, da boste lahko poletje z vonjem po sivki, bevandi in sveži ribi podoživeli v sredo, 19. septembra na DALMATINSKEM VEČERU na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, kjer vam bodo peli klapi Kampanel in Iskon, Mladen Grdović, ter ena največjih ikon hrvaške popularne in zabavne glasbe, Meri Cetinić.

KLAPA KAMPANEL je serijska osvajalka festivalskih nagrad, v vitrini pa že ima tudi prestižnega porina. V svojem zvoku spaja dalmatinski šanson, ubrano klapsko petje ob spremljavi kitare in mandoline, temu pa dodaja pop, rock in funky elemente, kar so kronali v sodelovanjih z Dinom Dvornikom in Nenom Belanom. Pripravite pa se tudi na obvezne dalmatinske iskrice v očeh: »Osim šta pivamo, volimo i slušati. Osim šta slušamo, volimo i gledati. Još ako su ženske u pitanju …«

ISKON, splitski pionirji novega klapskega vala, tudi pridno zbirajo festivalske nagrade, porine ter sodelujejo z glasbeniki, kot so Gibonni, Luky, Neno Belan, TBF in Tedi Spalato, okusili pa so tudi že Doro, hrvaški predizbor za pesem Evrovizije.

Odličen pevec s polstoletno kariero, MLADEN GRDOVIĆ, je “kralj bevande”, ljubitelj hitrih avtomobilov ter strasten navijač Hajduka, kot najstnik pa je nastopal tudi na kitarijadah. Med drugim je sodeloval z Đorđom Novkovićem, Gabi Novak in Arsenom Dedićem, s Tomislavom Ivčićem pa sta tvorila legendarni Duo Pegla.

Kot gostja bo na dogodku nastopila živa glasbena legenda, MERI CETINIĆ, pevka, glasbenica, kantavtorica in skladateljica, ki je odpela klasike, kot so U prolazu, Čet’ri stađuna, Potraži me u predgrađu, Lastavica, More i Samo simpatija. Pogosto je pela tudi s klapami, pri tem pa ohranjala svoj značilen slog, v katerem spretno prepleta tradicionalne dalmatinske melodije s soulom, džezom, popom in popevko.

• Vstopnice:
www.eventim.si/si/vstopnice/dalmatinski-vecer-ljubljana-gospodarsko-razstavisce-494151/event.html

• FB dogodek:
https://www.facebook.com/events/136799163858106/

Več novic