Dalmatinske skladbe dopolnila še Morska deklica

Njegove korenine segajo v Kočevje, a Dejan Zajc zase pravi, da je po duši Dalmatinec. Ljubezen do morja ga večkrat zvabi na obalo, kjer preživlja svoj prosti čas. Največja hrana za dušo sicer odličnega kuharja po poklicu pa je glasba. Zato se kljub službenim in družinskim obveznostim vedno z veseljem odzove povabilu na takšne ali drugačne prireditve, kjer zapoje v svojem dalmatinskem stilu. Čeprav ga ljubezen do glasbe spremlja že od nekdaj, se je pri 40. letih opogumil in posnel svojo prvo skladbo.

Ogled na YouTube: https://youtu.be/niLyHTBt0cM

Sodeloval je v zasedbi Marjan Zgonc in Klapa Mediteran, a se je kasneje odločil za samostojno pot in v zelo kratkem času posnel štiri ljubezenske dalmatinske skladbe, ki jih lahko slišimo predvsem na hrvaških in tudi slovenskih radijskih valovih. Letošnje poletje pa je presenetil s prvo skladbo v slovenskem jeziku „Morska deklica,“ z dalmatinskim pridihom, ki ne manjka v nobeni njegovi skladbi.

Njegov glasbeni talent je podedovala tudi 17-letna hčer Klavdija, ki se pevsko izobražuje pri Niki Zorjan in Marjetki Vovk. Dejan Zajc s svojo hčerko že to jesen pripravlja novo, pol slovensko in pol dalmatinsko uspešnico, ki bo zajemala tako njegov dalmatinski, kot njen pop stil. Dejan s ponosom pove, da so v načrtih za prihodnost predvsem dalmatinske note. Velika želja pa je sodelovati s katero od večjih zasedb in zaupa, da potihem že potekajo dogovori z eno od znanih dalmatinskih klap. 

Podatki o skladbi »Morska deklica«: Avtor glasbe: Jani Lipičnik / Aranžma in produkcija: Jani Lipičnik / Avtor besedila: Barbara Gregorič Gorenc

Ogled na YouTube: https://youtu.be/niLyHTBt0cM

Več novic