Daleč – Avtomobili z novim singlom in albumom

Avtomobili – Novi single in album: »Daleč«

Skupina Avtomobili bo v četrtek, 13. oktobra 2016 na koncertu v Kinu Šiška predstavila svoj novi, dolgo pričakovani album z naslovom Daleč. Pravkar je izšel tudi istoimenski single (Daleč), ki napoveduje izid albuma – uradni izid 15. september. Ustvarjalni navdih, ki skupino vodi že več kot 30 let, še vedno spremlja tudi njihove najnovejše skladbe. Fantje so ponovno ustvarili magični preplet edinstvene rock glasbe in besedil, ki vedno dajo misliti! V naslovni skladbi Daleč se je Avtomobilom pridružila Severa Gjurin, njihovo sodelovanje pa se je začelo že pred štirimi leti, ko je bila gostja na njihovem koncertu v Cankarjevem domu. Že takrat je prišlo do ideje, da bi bilo zanimivo skupaj kaj posneti, kar se je končno uresničilo v skladbi, ki jo predstavljajo. Severa Gjurin se je čudovito ujela v zvok skupine, obenem pa ga je s svojim žametnim glasom nadgradila ter dodala neko novo dimenzijo in zanjo značilen šarm.

Skozi leta so Avtomobili vsekakor obdržali svoj edinstveni zvok in glasbeni potencial. Novogoriška skupina aktivno deluje že 34 let in velja za eno od najbolj kultnih glasbenih skupin v Sloveniji. Vso ustvarjalno energijo so v zadnjih letih usmerili v nastajanje nove plošče, ki je prav gotovo nekaj posebnega. Delo na plošči se je začelo že pred dvemi leti z željo, da bi nova glasba odražala kreativni in izvajalski potencial skupine znotraj okvirov, ki so zanjo značilni. Podoba skladb naj bi se izoblikovala v prostoru za vaje, odražala naj bi zvok, ki ga imajo v živo – brez velikih produkcijskih prijemov v studiu. Končni izdelek kaže, da je bil namen dosežen.

Zadnji album Pozna pomlad je izšel leta 2012, zato fantje že nestrpno in navdušeno čakajo, predstavitev novih skladb z albuma Daleč. Doslej sta izšla že 2 singla. Zimsko obarvani Stopinje v snegu o želji, da se naša dejanja in življenja ne bi stopila kot stopinje v snegu in da bi za sabo puščali pozitivne sledi, je izšel že v začetku leta. Lahkotnejši Reka pa je po radijskih lestvicah plezal v zgodnjem poletju. Skladba nam sporoča, da za vse sladkosti, čudeže in veselja, ki nam jih življenje ponuja, ne potrebujemo nujno velikih in globokih resnic. Fantje menijo, da gre za eno njihovih najbolj zrelih plošč, na kateri je čutiti organsko povezanost izvedbe, muziciranje pa je vedno podrejeno skladbi in njeni vsebini.

Koncert z brezčasno glasbo Avtomobilov ob vrhunski glasbeni izvedbi bo prav gotovo izjemen začetek jesenske koncertne sezone, ki ga ne gre zamuditi – četrtek, 13. oktobra v Kinu Šiška!

Povezava na video (Youtube) »Daleč«: https://youtu.be/mgB0_ocHgzw

Vstopnice Eventim že na voljo: http://goo.gl/975W3S

Več novic