Carlos Santana – 20. 03. 2020 – Wiener Stadthalle, Dunaj

Ikonični kitarist praznuje 20. obletnico Supernatural in 50. obletnico Abraxasa

Carlos Santana prejemnik številnih Grammyev in živa glasbena legenda bo letošnjo pomlad pričel s svetovno turnejo in se ustavil v številnih večjih evropskih mestih. Na koncertih bodo lahko njegovi oboževalci slišali številne njegove pesmi iz njegove bogate petdesetletne kariere. Turneja bo obeležila dva zelo pomembna mejnika v karieri ikoničnega kitarista: 20. obletnico njegovega prelomnega večkratnega grammyja za album Supernatural in 50. obletnico njegove mojstrovine Abraxas.

Medtem ko bo Santana na svetovni turneji Miraculous 2020 World Tour izpostavil pesmi iz svojih Supernatural in Woodstock ere, bo predstavil tudi to, kar imenuje, “nove himne in pesmi jutrišnjega dne. Skupina (v kateri je tudi Santanova žena Cindy Blackman Santana – bobni)  bo izvajala tudi energijsko napolnjene pesmi iz Santanovega albuma Africa Speaks iz leta 2019, ki jih je sproduciral hitmaker Maverick Rick Rubin. NPR jo je imenoval za “najboljšo ploščo Santane v tem desetletju”, New York Times pa je zapisal, da se “uvršča med najbolj zažigalne albume v 50-letni karieri Santane.”

Carlos Santana

Carlos Santana:  » Počutim se kot 20-letnik na odru, ki igra s tem bendom, ki v vsako skladbo dajejo veliko energije. Ko bomo stopili na oder, vemo, da se bomo dotaknili vašega srca in vas prisilili, da boste plesali, peli, jokali, se smejali in izjemno uživali. Naša vizija-poslanstvo je zasnovano tako, da dvigne, preoblikuje in osveži zavest in vam omogoči, da iz vašega srca pritečejo čudeži in blagoslovi. »

Zvok Carlosa Santane je napolnjen s strastjo in energijo, ki je enaka legendarnemu zvočnemu naboju njegove kitare. Carlos je na glasbeni sceni že več kot pet desetletij kot vizionarska sila glasbene umetnosti, ki presega glasbene zvrsti in generacijske, kulturne in geografske meje.

Prevoz/Vstopnice: http://bit.ly/SantanaBfree

Vstopnice: https://www.wien-ticket.at/de/ticket/68363/santana-2020-wiener-stadthalle-wiener-stadthalle-halle-d-wien

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/501171907145154/

Več novic