CAMBI & TBF & Splitske Koke – BAMBINA MIA

Absolutni zmagovalci Splitskega festivala!

Nagrado občinstva so domov odnesli nesporni zmagovalci: CAMBI & TBF s pesmijo ‘Bambina mija’, Neno Belan je slavil z nagrado strokovne žirije, ToMa pa je prejel nagrado za najboljšega novinca.

Na 61. Festivalu zabavne glasbe Split, ki je potekal minuli vikend, je nastopilo skupaj 25 izvajalcev, med njimi so glavno nagrado domov odnesli Cambi in TBF. Neno Belan je osvojil prvo nagrado strokone žirije za pesem ‘Zvjezde’, Cambi, TBF in Splitske Koke pa so očarali občinstvo in novinarje s pesmijo ‘Bambina mia.’

‘Osvojiti prvo nagrado občinstva je izjemna čast in za nas najboljši možen zagonski veter. Hvala vsem, ki ste obkrožili številko 15 ter ste s tem prepoznali trud, ki smo ga vložili v to pesem. ‘ so izjavili člani zasedbe Cambi ob prevzemu nagrade. Zanimiv je podatek da je za obe zmagovalni pesmi skladateljski del prispeval Josip Radić, ki je že pred dvema letoma zmagal skupaj z Belanom na festivalu Večeri dalmatinskega šansona v Šibeniku.

‘Zame je zelo velika čast, da sem dve leti zapored na prestolu legendarnega festivala v Splitu. Lansko leto sem zmagal zaradi glasov občinstva, letošnje leto pa zaradi strokovne komisije. Neko posebno draž daje tudi dejstvo, da je Split moj rojstni kraj, in to je vsekakor zelo poseben občutek in čast. ‘ – Neno Belan.

Glasba: Josip Radić
Besedilo: Saša Antić / Ivica Ivanišević
Miks / Mastering: Hrvoje Prskalo

Režija : Milan Latković
Asistent režije: Ratko Ilijić
Produkcija: Kreativna agencija d.o.o
Igralke: Ana Uršula Najev / Anamarija Asanović / Jagoda Kumrić
Special guest star: Dino Rađa
Izvršni producent: Antonio Franić
Asistent producenta: Maja Rožić / Anamaria Ivić

Več novic