Božični rock koncert

NIET, Astrid Lindgren, Pink Panker, Fallen Division in Janko Rocks.Sobota 23. december 2023Dvorana Zadružnega doma Jevnica

Na prvem Božičnem rock koncertu v Jevnici, bodo nastopili glasbeniki, ki prihajajo iz petih sosednjih občin. to so: Astrid Lindgren, Fallen Division, Janko Rocks, Pink Panker in seveda Legendarna Skupina Niet, za katero bo to zadnji letošnji nastop in hkrati tudi uvod v njihovo 40 – letnico. Istočasno je to prvi nastop skupine Niet v kraju od koder izhaja njihov kitarist Robert Likar, pravtako pa tudi dva člana skupine Pink Panker. Vrata dvorane se bodo odprla ob 19. uri, dogodek pa bo zaključen najkasneje do 2. ure zjutraj.

NIET

Legendarna slovenska punk skupina Niet je bila ustanovljena konec leta 1983. S hitrimi in melodičnimi skladbami, mračnimi osebno-izpovednimi besedili glavnega avtorja Igorja Dernovška in karizmatičnim frontmanom Primožem Habičem se je hitro uveljavila na tedaj zelo močni ljubljanski hard-core sceni, a je kmalu v nasprotju z ostalimi skupinami ubrala svojo pot. V prvem obdobju svojega delovanja do leta 1986 je ustvarila številne uspešnice, med drugim Depresijo, Ritem človeštva, svoj največji hit Lep dan za smrt, Vijolice, Februar…. Primož Habič je maja 1991 umrl zaradi prevelikega odmerka heroina, po njegovi smrti in prvi vrnitvi v letu 1993 pa se je med mladimi v Sloveniji sprožila prava Nietomanija. Vrnitev je bila zaradi odstotnosti pravega frontmena kratka. Ko je že kazalo, da Nietov ne bo na odru nikoli več, pa se skupina v začetku leta 2008 vrnila z novim pevcem Borutom Maroltom in v skoraj popolni prvotni postavi. Maja 2008 so priredili veličasten vrnitveni koncert v razprodanih ljubljanskih Križankah, katere so znova napolnili dve leti kasneje ob predstavitvi svoje prve „prave“ plošče Trinajst. Jeseni 2011 se je skupina loti novega velikega izziva – punk musicala Rokovnjači, ki je na Tednu slovenske drame dobil nagrado za najboljšo predstavo po izboru strokovne žirije. Po naslednji plošči V bližni ljudi iz leta 2014 in novi turneji so se Nieti za tri leta začasno poslovili. Znova so se vrnili konec leta 2019 in po novih koncertih, a tudi številnih prekinitvah zaradi covida, letos posneli pet skladb. Prvi singel med njimi je Ruski vohun, ki je bil sicer posnet že leta 1993, po smrti Primoža Habiča, ko je vokalno vlogo prevzel Igor Dernovšek. Omenjena skladba je glede na število ogledov po Youtubu drugi največji hit skupine Niet, fantje pa so se jo odločili znova posneti tako zaradi aktualnosti tematike kot dejstva, da je z novim pevcem Borutom Maroltom postala še boljša.

PINK PANKER

Skupino sestavljajo:
Damjan Cilenšek – vokal
Rožle Kisovec – kitara
Anže Grm – kitara
Jure Likar – bas
Uroš Dobčnik – bobni
Pejte jih raje fakin poslušat, ker plata je eno, nastopi v živo pa čisto nekaj drugega in Pink Panker oba »testa« izdelajo z odliko. Energija, ki se vali z odra med občinstvo jasno kaže, da fantje trdno stojijo za svojim delom in idejami.” http://www.zvpl.com/glasba/recenzije/pink-panker-pastirske-pesmi/

ASTRID LINDGREN

Skupina je nastala leta 2004 v Ivančni Gorici. V njihovi glasbi se najbolj pozna vpliv grungea in avandgardnega rocka. Primerjajo jih z ustvarjalci kot so Talking Heads, David Bowie, Dinosaur Jr. in The Pixies. Repertoar je po večini sestavljen iz novih skladb, ki bodo izdane na četrtem albumu “Nothing Sexier Than A Woman Coughing Blood”, katerega promocija bo 4. Julija 2024 na festivalu Grunge Turjak.
Simon Kavšek-kitara, vokal
Gašper Tomaševič-bas, vokal
Matija Lambert-tolkala

FALLEN DIVISION

Petčlanska skupina Fallen division prihaja iz centralne Slovenije. Z glasbo se člani navdušeno ukvarjajo že od osnovne šole, nekateri člani so sodelovali tudi v šolskih zasedbah. Na skupno ustvarjalno pot so se podali pred devetimi meseci. Gibljejo se v rock sferi z občasnimi pop niansami, v repertoarju pa imajo mešanico avtorske glasbe in priredb.
Zasedba:
David Bibič- vokal
Nikolaj Bavdek- kitara, back vokal
Andraž Hojnik- kitara
Andraž Mehle- bas, back vokal
Maks Hrastar- bobni

JANKO ROCKS

Starejša zasedba šolskega banda z imenom JANKO ROCKs deluje na osnovni šoli Janka Modra, Dol pri Ljubljani že 5 let. Od lanske zasedbe, ki so jo sestavljali samo 9. razredi, je ostal le pevec Tai, vsi ostali člani pa so novi! Vsako leto na začetku novega šolskega leta v bendu zberejo nekaj skladb, ki bi jih radi zaigrali, njihov mentor Slavc Žust pa poišče vse razpoložljive vire in video učbenike, prav tako naredi shemo skladbe z akordi in napiše aranžmaje za posamezne instrumente in vse skupaj objavi v spletni učilnici tako, da je vsem skupaj na razpolago.

JANKO ROCKs sestavljajo:
Tai Džogić, 9a – pevec in kitarist
Medeja Džogić 7c – bas kitara
Anžej Oustotnik 9b – solo kitara
Jakob Troha 8a – bobni

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/739754841342399?ref=newsfeed

Vstopnice: https://www.mojekarte.si/si/bozicni-rock-koncert/vstopnice-1177530.html

Več novic