Bo┼ítjan Velkavrh s prvim singlom ‘Dvigni me’

Po odhodu Zorana Predina v Ljubljano je skupina ‘La─Źni Franz’ leta 2001 izdala prvo avtorsko plo┼í─Źo z naslovom ‘V peni sprememb’ ÔÇô poleg Lare Baruca in Vlada Poredo┼ía iz skupine Orlek je Bo┼ítjan Velkavrh odpel vse preostale pesmi na plo┼í─Źi. Kasneje se je vesoljni Sloveniji predstavil na ┼íovu na televiziji in dobil vzdevek ‘slovenski Joe Cocker’.

Po nekajletnem premoru je Bo┼ítjan zbral vse svoje glasbene izku┼ínje in znanje ter napisal besedila za deset avtorskih pesmi, ki bodo jeseni iz┼íla na prvi avtorski plo┼í─Źi z naslovom ‘Potovanje’. S pomo─Źjo maestra in enega najve─Źjih mojstrov in najbolj produktivnih glasbenikov v Sloveniji, Jadrana Ogrina (ex Kameleoni, September, KaramelaÔÇŽ), ki je za skladbe napisal glasbo in ustvaril aran┼żmaje, je posnel album ‘Potovanje’, ki bo iz┼íel v jesenskih mesecih. Prvi singel ┬á‘Dvigni me’, je ljubezenska pesem.

Album ‘Potovanje‘, ki bo iz┼íel jeseni, iz┼żareva vse kar Bo┼ítjan predstavlja, saj sam verjame, da je ‘┼żivljenje potovanje, ki ga obkro┼żata glasba in ljubezen’.

Bo┼ítjan je pevec, pesnik, pisec besedil, ┼íaljivec, ambasador dobre volje ter nepobolj┼íljivi zaljubljenec. Rodil se je v Mariboru, ┼żivljenjska pot ga pred leti je zanesla na Obalo, kjer ┼żivi in ustvarja. Zanimanje za glasbo je za─Źel kazati zelo zgodaj, saj je ┼że v osnovni ┼íoli ustanovil svoj prvi band, s katerim so obstajali tako dolgo, da so igrali na ┼íolski proslavi. Glasbene izku┼ínje si je nabiral v manj znanih, srednje┼íolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman.

Nekega dne ko je v Mariboru organiziral koncert hrva┼íke skupine Psihomodo Pop, je k njemu pristopil, njihov takratni manager za Slovenijo in mu ponudil mesto v skupini La─Źni Franz, kjer je za kratek┬á ─Źas zamenjal Zorana Predina, z njimi je posnel album in takrat se je za Bo┼ítjana za─Źela mala ┼íola rock ‘n’ rolla.

Ve─Ź na: https://www.facebook.com/events/800736473737979/

You may also like