BORDO z albumom IZŠTEKANI

Album Bordo Izštekani je nastal 19. aprila 2019 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202. Od 1. julija 2019 je na voljo v vseh spletnih glasbenih trgovinah. Napovedujejo ga z novo skladbo Vseeno.

Bordo je novi glasbeni podvig avtorja, kitarista in pevca Tomaža Štularja, ki je bil pred tem eno gonilnih koles gorenjske skupine The Tide . Ta je leta 2015 po dvanajstih letih in štirih albumih ugasnila motorje. Peli so v angleščini, v sodelovanju z najrazličnejšimi ustvarjalci so podirali konceptualne mejnike ter dvakrat gostovali v Izštekanih. Po krajšem premoru se je Tomaž odločil za nov korak. Pobarval ga je v Bordo. In od samega začetka vztrajal pri slovenščini. “Končno sem spoznal, da je slovenski jezik res ena lepa reč. Sporočilo v maternem jeziku seže res globoko v srce,” pripoveduje.

Od prve skladbe “Odplešiva” do albuma prvenca “ Medzvezdje ”, ki je izšel lani decembra, sta minili dve leti. V tem času je sodeloval z nekdanjimi in novimi glasbenimi pajdaši, od soborcev iz The Tide do pevke Tine Marinšek ter producenta Petra Penka. Ključen korak pa je bilo oblikovanje zasedbe za nastope. “Produkcija in predvajanje po radiu je eno, igranje na odru pa čisto nekaj drugega. Glasba postane lepša, bolj čutna, nabita z energijo. Ustvarjam jo s čudovitimi ljudmi. Skoraj bojim se to izreči, a zdi se mi, da je to moj vrhunec. Verjamem, da so tudi naprej nove poti, a to je res vrhunec moje dosedanje kariere.”

V celovečernem izštekanem nastopu sta bili poleg avtorskih skladb na sporedu tudi izjemni predelavi “Obljubim (I Promise)” Radiohead in “Kozlam” Dan D, ki so jo pripravili že za Izštekanih 25 decembra 2018. Premierno so predstavili tudi povsem nove skladbe. Ter vse odigrali na minimalističen, pravoverno izštekan način. “To, kar smo pripravili za Izštekane, je čisto nekaj drugega kot album Medzvezdje,” zaključuje Tomaž. Ki seveda še niti približno ni rekel zadnje besede.

https://zkpprodaja.si21.com/sl/Zabavna_glasba/BORDO_IZSTEKANI/

Več novic