BORDO z albumom IZŠTEKANI

Album Bordo Izštekani je nastal 19. aprila 2019 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202. Od 1. julija 2019 je na voljo v vseh spletnih glasbenih trgovinah. Napovedujejo ga z novo skladbo Vseeno.

Bordo je novi glasbeni podvig avtorja, kitarista in pevca Toma┼ża ┼átularja, ki je bil pred tem eno gonilnih koles gorenjske skupine The Tide . Ta je leta 2015 po dvanajstih letih in ┼ítirih albumih ugasnila motorje. Peli so v angle┼í─Źini, v sodelovanju z najrazli─Źnej┼íimi ustvarjalci so podirali konceptualne mejnike ter dvakrat gostovali v Iz┼ítekanih. Po kraj┼íem premoru se je Toma┼ż odlo─Źil za nov korak. Pobarval ga je v Bordo. In od samega za─Źetka vztrajal pri sloven┼í─Źini. ÔÇťKon─Źno sem spoznal, da je slovenski jezik res ena lepa re─Ź. Sporo─Źilo v maternem jeziku se┼że res globoko v srce,ÔÇŁ pripoveduje.

Od prve skladbe ÔÇťOdple┼íivaÔÇŁ do albuma prvenca ÔÇť Medzvezdje ÔÇŁ, ki je iz┼íel lani decembra, sta minili dve leti. V tem ─Źasu je sodeloval z nekdanjimi in novimi glasbenimi pajda┼íi, od soborcev iz The Tide do pevke Tine Marin┼íek ter producenta Petra Penka. Klju─Źen korak pa je bilo oblikovanje zasedbe za nastope. ÔÇťProdukcija in predvajanje po radiu je eno, igranje na odru pa ─Źisto nekaj drugega. Glasba postane lep┼ía, bolj ─Źutna, nabita z energijo. Ustvarjam jo s ─Źudovitimi ljudmi. Skoraj bojim se to izre─Źi, a zdi se mi, da je to moj vrhunec. Verjamem, da so tudi naprej nove poti, a to je res vrhunec moje dosedanje kariere.ÔÇŁ

V celove─Źernem iz┼ítekanem nastopu sta bili poleg avtorskih skladb na sporedu tudi izjemni predelavi ÔÇťObljubim (I Promise)ÔÇŁ Radiohead in ÔÇťKozlamÔÇŁ Dan D, ki so jo pripravili ┼że za Iz┼ítekanih 25 decembra 2018. Premierno so predstavili tudi povsem nove skladbe. Ter vse odigrali na minimalisti─Źen, pravoverno iz┼ítekan na─Źin. ÔÇťTo, kar smo pripravili za Iz┼ítekane, je ─Źisto nekaj drugega kot album Medzvezdje,ÔÇŁ zaklju─Źuje Toma┼ż. Ki seveda ┼íe niti pribli┼żno ni rekel zadnje besede.

https://zkpprodaja.si21.com/sl/Zabavna_glasba/BORDO_IZSTEKANI/

You may also like