Balkan Boys predstavljajo pravi duh balkana – Oj mala

Balkan Boys pravi energični duh balkana predstavljajo v svojem novem pozitivnem videospotu in skladbi Oj mala. Videospot so posneli kar na ladjici, s katero so se v poskočnih trubaških ritmih ob dobri hrani in pijači popeljali po Ljubljanici, s seboj pa popeljali skupino mladostno razigranih babic. Vsi mladi po srcu so si privoščili pravo norijo, ples, skakanje in celo bingo! V novem videospotu ponovno dokazujejo, da niso navadna balkan skupina, saj z energičnim odrskim nastopom pokažejo, kaj se zgodi, ko zvok balkana zmešamo z ritmi, kot so rumba, ska, gipsy, swing in reggae. Fantje nam pokažejo, kako daleč lahko balkan seže, kako kompleksna in obenem čustvena je lahko ta glasbena zvrst. Ob plesu, odrski energiji, odlični improvizaciji in hkrati naštudiranem repertoarju, ki krasijo njihove koncerte in ustvarjanje, poslušalci začutijo svet balkana na popolnoma novi ravni!

Povezava na videospot “Oj mala” (Youtube): https://youtu.be/2W6YxdEXSO4

Ustvarili so unikaten glasbeni slog, ki ga sami imenujejo balkan pop fusion. Balkan Boys v svojih pesmih na svež, inovativen in sebi lasten način ohranjajo idejo balkanske glasbe, prepleteno z ritmi ska-ja in rumbe. Mešanico raznovrstnih ritmov, ki jim je skupna balkanska nota, so nazadnje predstavili na albumu Radio Me Gusta (2015). Skupino na čelu s frontmanom Rokom Nemaničem odlikuje pretanjen občutek za publiko, vse pa se je začelo leta 2007, ko je pevec in trobentač Rok Nemanič Nemo prvič obiskal srce trubaške glasbe in energije – festival Gučo, kjer je začutil povezovalno moč balkanske glasbe. Ko je leta 2009 obiskal še koncert zasedbe Fanfare Ciocarlia, je bil odločen, da zbere skupino mladih akademskih glasbenikov, ki bi z njim začela zgodbo, kot je v Sloveniji še ni bilo, zgodbo, v kateri bi preko balkanskih ritmov in melosa prikazali tisto pravo balkansko dušo, energijo, ki združuje ljudi vseh generacij. Tako je istega leta nastala skupina Balkan Boys. Sprva so se posvečali predvsem razvijanju lastnega glasbenega sloga in ustvarjanju avtorskih pesmi, ki so jih leta 2012 predstavili na svojem prvencu From Zabledam in združili elemente balkanske etno/folk glasbe in rocka. Tekom delovanja so redno koncertirali in pri številnih projektih sodelovali s prepoznavnimi imeni slovenskega in tujega glasbenega prostora, kot so: Vlado Kreslin, Zlatan Čordić – Zlatko, Hari Mata Hari, Klemen Slakonja in Lado Bizovičar. V zadnjih letih so se 2016 kot predskupina zasedbe Dubioza Kolektiv predstavili na dogodku Guča na Krasu pred 10.000-glavo množico, leta 2016 in 2018 pa so se z velikim uspehom predstavili na enem izmed najbolje obiskanih festivalov v Sloveniji – Festivalu Pivo in Cvetje.

Balkan Boys v prihajajočem 2019 praznujejo 10 let delovanja in načrtujejo še veliko presenečenj, saj pripravljajo že novi album, v maju 2019 pa se bodo odpravili na mini turnejo po Nemčiji, kjer bodo nastopili tudi na festivalu Jazzfest Gronau 2019.

V letošnjem letu jih še lahko ujamete na koncertih po Sloveniji: 13.11. – Maribor, 27. 11. – Ljubljana, 14.12. – Ljubljana in 23.12. – Divača.

Odkrijte pravi energični duh balkana z Balkan Boys in skladbo »Oj mala«!

Podatki o skladbi “Oj mala”:
Glasba: Rok Nemanič Nemo / Besedilo: Robert Nemanič, Rok Nemanič Nemo / Recording: Uroš Nemanič (Studio Zipper) / Mix: Luka Ipavec (Studio Jemajka) / Mastering: Krešimir Tomec / Produkcija: Balkan boys

Podatki o videospotu “Oj mala”:
Režija in montaža: Bonino Englaro / Direktor fotografije: Sašo Štih / Organizacija: Sašo Štih & Hana Volfand / Scenografka in asistentka režije: Mojca Madon / 2. kamera: Bonino Englaro / KOREKTIF Grading studio / Kolorist: Jure Teržan/ D. I. Producentka: Martina Lajtner / Cast: Neva Čokl, Slavenka Janović, Natalija Jecič, Marija Krošelj, Jožica Malus, Dubravka Savić Bogataj, Teo Ukmar, Bonino Englaro, Balkan boys / Casting: Alenka Krč

Več novic