Avtomobili – novi single: ┬╗─îe si rojen┬ź

─îe si rojen je skladba z novega albuma Dale─Ź, s katero ┼żelijo fantje iz skupine Avtomobili zakorakati v prihajajo─Źo pomlad. Najbr┼ż je vsak od nas v─Źasih videl sebe kot eno veliko zgubo, ki se ji vse ponesre─Źi. U─Źijo nas, da smo za svojo usodo krivi sami, a velikokrat se nam zazdi, da se v ┼żivljenje prikradejo skrivnostne sile usode, ki vsa na┼ía prizadevanja zapeljejo po svoje. Seveda, vedno v napa─Źno smer. Takrat se po─Źutimo nemo─Źni, a nas misel, da smo le igra─Źka v rokah vi┼íjih sil, na nek na─Źin tola┼żi. Ali, kot so dejali veliki misleci: mir je v spoznanju nujnosti. V skladbi so se Avtomobilom pridru┼żili Denis Beganovi─Ź na pozavni, Mitja Bobi─Ź s trobento in Jani ┼áepetavec na tenor saksofonu.

Novi album so Avtomobili predstavili lansko jesen na koncertu v Kinu ┼ái┼íka in povsem navdu┼íili zavzeto ob─Źinstvo. Fantje, ki glasbeno delujejo ┼że 35 let, so ponovno dokazali, da jim navdiha ne bo zmanjkalo. To se odra┼ża tudi v novem albumu Dale─Ź in Avtomobili menijo, da gre za eno njihovih najbolj zrelih plo┼í─Ź, na kateri je ─Źutiti organsko povezanost izvedbe, muziciranje pa je vedno podrejeno skladbi in njeni vsebini. Z novega albuma so v lanskem letu ┼że predstavili tri single. Zimski Stopinje v snegu in lahkotnej┼íi Reka, ki sta bila na radijskih lestvicah zelo dobro sprejeta. V odli─Źni naslovni skladbi novega albuma – Dale─Ź pa se je Avtomobilom pridru┼żila Severa Gjurin, ki se je ─Źudovito ujela v zvok skupine ter dodala neko novo dimenzijo in zanjo zna─Źilen ┼íarm. Tudi z novim singlom ─îe si rojen fantje dokazujejo, da od njih vedno lahko pri─Źakujemo zna─Źilna, prijetna in obenem melanholi─Źna besedila, ki vedno vsebujejo tudi globji pomen.
Avtomobili nadaljujejo predstavljanje novega albuma ┼że 10. marca v Blunout Dom┼żale, ujamete pa jih lahko tudi 14. aprila v Kulturnem domu Postojna!

Povezava na skladbo ┬╗─îe si rojen┬ź (Youtube): https://youtu.be/koQs-lFo45Q

Podatki o skladbi ┬╗─îe si rojen┬ź:
Glasba: Mirko Vuksanovi─ç / Besedilo: Marko Vuksanovi─ç / Priredba: Avtomobili

You may also like