Andrej Pirjevec z novo skladbo, ki nam nastavlja ogledalo

Dva meseca, preden so se v Evropi pojavili prvi primeri COVID-19, preden se je govorilo o karanteni, preden se je ustavil svet, kot ga poznamo, je nastala pesem┬áVpra┼íaj se zakaj. Kot da bi avtor slutil, da prihaja ─Źas, v katerem se bomo pogosto vpra┼íali “zakaj” in se poglobili sami vase. Avtor poslu┼íalce postavi pred dejstvo, da lahko v virtualnem svetu hitro postanemo ranljivi in osamljeni.┬á

Andrej Pirjevec je ┼że od malih nog v svetu glasbe. Z lekcijami kitare je za─Źel ┼że kot sedemletni de─Źek, kasneje pa se je kot samouk priu─Źil bobnov in bas kitare. ┼Żelja po znanju ga je odpeljala v London na London College Of Music, kjer je tudi diplomiral. ─îeprav se je v svoji karieri vedno opredeljeval kot bobnar/tolkalec, ni skrivnost, da obvlada tudi druge instrumente.

Odlikujejo ga bogate odrske izku┼ínje, saj deluje kot solo glasbenik in pogosto sodeluje z mnogimi avtorji, ustvarjanje pa ga je popeljalo tudi v tuje dr┼żave. Zaplaval je tudi v gledali┼íke vode – bil je idejni vodja, skladatelj soscenarist in producent predstave ─îlovek ni simetri─Źen, posve─Źene 110-letnici rojstva Sre─Źka Kosovela, za kar je bil nominiran za osebnost Primorske v letu 2014, njegova izjava na temo kulture pa je bila izbrana za izjavo tedna na RTV Slovenija.

Andrej ┼żivi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s ┼ítevilnimi doma─Źimi in tujimi glasbeniki, redno izdaja nove single in zgo┼í─Źenke ter razli─Źne avtorske kompozicije.

Informacije o skladbi:

Glasba, besedilo, aran┼żma: Andrej Pirjevec

Glavni vokal in back vokali, el. bas, bobni, tolkala, el. klavir, ak. kitare: Andrej Pirjevec

Mix in produkcija: Andrej Pirjevec

Mastering: Primo┼ż Gra┼íi─Ź ÔÇô PRG Studio

Posneto: AP STUDIO Se┼żana; Kras, februar/marec 2020

You may also like