Andrej Pirjevec z novo skladbo, ki nam nastavlja ogledalo

Dva meseca, preden so se v Evropi pojavili prvi primeri COVID-19, preden se je govorilo o karanteni, preden se je ustavil svet, kot ga poznamo, je nastala pesem Vprašaj se zakaj. Kot da bi avtor slutil, da prihaja čas, v katerem se bomo pogosto vprašali “zakaj” in se poglobili sami vase. Avtor poslušalce postavi pred dejstvo, da lahko v virtualnem svetu hitro postanemo ranljivi in osamljeni. 

Andrej Pirjevec je že od malih nog v svetu glasbe. Z lekcijami kitare je začel že kot sedemletni deček, kasneje pa se je kot samouk priučil bobnov in bas kitare. Želja po znanju ga je odpeljala v London na London College Of Music, kjer je tudi diplomiral. Čeprav se je v svoji karieri vedno opredeljeval kot bobnar/tolkalec, ni skrivnost, da obvlada tudi druge instrumente.

Odlikujejo ga bogate odrske izkušnje, saj deluje kot solo glasbenik in pogosto sodeluje z mnogimi avtorji, ustvarjanje pa ga je popeljalo tudi v tuje države. Zaplaval je tudi v gledališke vode – bil je idejni vodja, skladatelj soscenarist in producent predstave Človek ni simetričen, posvečene 110-letnici rojstva Srečka Kosovela, za kar je bil nominiran za osebnost Primorske v letu 2014, njegova izjava na temo kulture pa je bila izbrana za izjavo tedna na RTV Slovenija.

Andrej živi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki, redno izdaja nove single in zgoščenke ter različne avtorske kompozicije.

Informacije o skladbi:

Glasba, besedilo, aranžma: Andrej Pirjevec

Glavni vokal in back vokali, el. bas, bobni, tolkala, el. klavir, ak. kitare: Andrej Pirjevec

Mix in produkcija: Andrej Pirjevec

Mastering: Primož Grašič – PRG Studio

Posneto: AP STUDIO Sežana; Kras, februar/marec 2020

Več novic