ANDREJ PIRJEVEC – NOVI VIDEOSPOT: »COME TO JOIN US«

Andrej Pirjevec predstavlja novi videospot Come to join us, v katerem nas popelje na glasbeno popotovanje po idiličnem obmorskem mestu Trst. Andrej nas pri svojem ustvarjanju preseneti z unikatno zmesjo popularne in instrumentalne glasbe, ki jo začini z Latino, Etno in Jazz ritmi. Tudi v videospotu Come to join us, Andrej združuje različne glasbene okuse. S svojo bas kitaro se napoti po Trstu in združi ulične glasbenike in mimoidoče, s katerimi nazadnje nastopi v obmorski idili mestne obale Trsta. Dobra glasba je vedno internacionalna, kar Andrej Pirjevec ponazori z vmeščenostjo videospota v multikulturno okolje Trsta in skupnim glasbenim nastopom ljudi različnih ozadij in starosti.

Že kot sedemletni deček se je Andrej začel učiti klasično kitaro na Glasbeni Matici v Trstu, v mestu, ki je bil vedno navdih za različne umetnike in je tudi prizorišče njegovega novega videospota Come to join us. Kasneje se je kot glasbenik šolal na London College Of Music in diplomiral leta 2009. Njegova skladba Sorry je bila izbrana med tri najboljše za nagrado Jazzon 2013. Andrej sedaj živi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki in redno izdaja nove avtorske zgoščenke ter vodi svojo zasedbo Andrej Pirjevec – AP Group, ki jo je ustanovil leta 2012. Leta 2014 je s skupino izdal tudi album Instrumental soul.

V tem poletju je Andrej Pirjevec že nastopil na Festivalu Lent v Mariboru, julija bo koncertiral še v Italiji, slišali pa ga boste lahko tudi na Jeff festivalu v Kopru, ki vsako leto na poseben način zapolni poletne večere v starem mestnem jedru. V sodelovanju z drugimi glasbeniki pa Andrej to poletje tudi redno nastopa v hotelu Gran hotel Bernardin Portorož.

Kmalu pa se boste Andreju lahko pridružili pri poslušanju njegovih novih skladb, saj že to jesen napoveduje izid novega albuma!

Podatki o skladbi »Come to join us«: Skladatelj, Besedilo & Arr: Andrej Pirjevec / Snemano: AP Studio, Sežana, by: Andrej Pirjevec / Tech: Andrej Pirjevec & Nik Čebulec / Produced: Andrej Pirjevec / Album: My World Is Yours, 2015 / Mix & Mastering: Andrej Pirjevec & Giacomo Bondi @ www.audiomastering.it
Band: kitara, bass, bobni in percussion – Andrej Pirjevec & Franko Reja / Vox: Andrej Pirjevec & Martina Feri /
klaviature: Davide Tomasetig

WEB: www.apmusicart.com
FB: https://www.facebook.com/AndrejPirjevecArtist
YT: www.youtube.com/user/aandrayp

Kontakt: GLASBENA AGENCIJA GIG / pr@gig.si /
Download (press & foto): www.gig.si/prenosi/pirjevec-press-video-szm.zip

AP foto (wall)

AP foto (bass)

AP foto (stairs 2)

Več novic