Andrej Pirjevec – Novi album: »My world is yours«

Andrej Pirjevec s singlom Povej predstavlja svoj novi album My world is yours, ki je izšel 7. septembra. Album predstavlja Andrejevo osebno glasbeno pot in razvoj, saj se skozi celoten album spreminjajo tudi glasbeni stili in vplivi, ki so ga zaznamovali skozi njegovo glasbeno kariero. Tudi single Povej govori o rasti in razvoju posameznika in njegovi vpetosti v širši svet in povezanosti z drugimi.

Andrej-Pirjevec-albumČeprav so si pesmi stilsko različne, tvorijo popotovanje skozi Andrejev glasbeni svet, ki ga od ene pesmi do druge postopoma odkriva poslušalcem. Album je tako najbolje poslušati v celoti in izkusiti celotno glasbeno pot preko različnih glasbenih stilov od Pop, Funk, Jazz, Latino in »world music« glasbe. Tako se Andrej kot avtor, glasbenik in pisec besedil razkrije svojemu občinstvu in jim ponudi vpogled v svoje notranje glasbeno doživljanje.

Andrej Pirjevec je vsekakor zelo raznolik glasbenik, saj je na svojem novem albumu sam posnel vse bobne in druga tolkala ter bas, akustično in električno kitaro. Prispeval je tudi moški vokal in album sam tudi produciral. Seveda je Andrej tudi avtor celotne glasbe, aranžmajev in besedil, k sodelovanju pri novem albumu pa je povabil naslednje glasbenike: Martina Feri – vokali, Franko Reja – kitara, Davide Tomasetig – klaviature in še dva posebna gosta, vodja skupine Balkan Boys, Rok Nemanič – trobenta ter mojster kitare Primož Grašič.

Že kot sedemletni deček se je Andrej začel učiti klasično kitaro na Glasbeni Matici v Trstu, kmalu pa se je začel učiti tudi igranja na bobne. Kasneje se je kot glasbenik šolal na London College Of Music in diplomiral leta 2009. Njegova skladba Sorry je bila izbrana med tri najboljše za nagrado Jazzon 2013. Andrej sedaj živi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki in redno izdaja nove avtorske zgoščenke ter vodi tudi svojo zasedbo Andrej Pirjevec – AP Group, ki jo je ustanovil leta 2012.

Ob promociji novega albuma bo Andrej Pirjevec koncertiral 19. septembra na Slofest v Trstu in 24. septembra v Kosovelovem domu v Sežani. V Ljubljani pa bo nastopil 5. oktobra v Zoo Music Club. Dne 23. oktobra bo ponovno nastopil v Italiji na Alchimista Gorizia, 7. novembra pa bo imel nastop v KGB Maribor.

NOVI ALBUM • Andrej Pirjevec “My world is yours” že zunaj!!
Kako do albuma? Klik na CD store: http://goo.gl/SpBMcL

Andrej Pirjevec vam ponuja uro sprostitve in uživanja ob njegovih novih skladbah ter vam sporoča – Moj svet je vaš!

Podatki o albumu »My world is yours«:
Skladatelj, Besedilo & Arr: Andrej Pirjevec / Snemano: AP Studio, Sežana, by: Andrej Pirjevec / Tech: Andrej Pirjevec & Nik Čebulec / Produced: Andrej Pirjevec / Album: My World Is Yours, 2015 / Mix & Mastering: Andrej Pirjevec & Giacomo Bondi @ www.audiomastering.it
Band: kitara, bass, bobni in percussion – Andrej Pirjevec & Franko Reja / Vox: Andrej Pirjevec & Martina Feri / klaviature: Davide Tomasetig

Več novic